Kip Kerrie
Iedereen kent denk ik wel dit bekende kipgerecht. Je kunt het als salade op een toastje of stokbrood eten, of als warme maaltijd met rijst.
Koud of warm, allebei lekker
Bij de borrel is een bakje kip kerrie salade vaak een vaste prik. Maakt niet uit welk merk je koopt, het smaakt allemaal naar tja, tuurlijk kip kerrie.
Ik weet nog goed dat wij met vrienden bij een sterrenrestaurant waren en we een amuse kregen. We namen allemaal een hap waarna een vriend enthousiast riep: ‘’ Hey lekker! Kip kerrie!’’
Je snapt dat wij daar nu maanden later nog lol om hebben. Maar goed, moraal van het verhaal is dat het dus zo’n herkenbare smaak is die bijna iedereen wel lekker vindt.
Terug naar de maaltijd van vandaag. Kip kerrie met champignons en ananas. Dit moeten jullie zeker een keer proberen. Heerlijk romig en zacht van smaak met het zoete van de ananas. Ik gebruik kookroom light, maar je kunt natuurlijk ook gewone kookroom nemen. Serveer met rijst en een gekookt ei.
Meer kipgerechten proberen? Deze kip Kerrie burger is ook fantastisch. Of ga op de gezonde tour met kip teriyaki uit de oven met heel veel groenten.
- 500 gram kipfilet, in stukjes gesneden
- 2 el kerriepoeder
- 1 el kurkuma poeder
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 350 gram champignons
- 200 gram verse ananas, in blokjes gesneden
- 1 tl gembersiroop
- 250 ml kookroom
- Olijfolie
- Peper
- Zout
- Verhit een scheut olijfolie in een wok of grote hapjespan
- Bak de uien en knoflook glazig en voeg dan de kip toe
- Bak al omscheppend om tot de kip aan alle kanten gebakken is
- Voeg de champignons toe en bak al omscheppend nogmaals circa vijf minuten
- Voeg de gembersiroop, kerriepoeder en kurkuma toe en schep goed door elkaar
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Giet de kookroom in de pan en breng aan de kook
- Voeg dan de ananas toe
- Zet het vuur dan laag en laat tien minuten zachtjes pruttelen
- Serveer met rijst en een gekookt ei
Geef een reactie