Wraps uit de oven met paprika, gehakt en kaas
Vandaag gaan we massaal makkelijk doen. Geen ingewikkelde gerechten en een waslijst aan ingrediënten. Nee, we houden het simpel. Ik weet niet hoe dat bij jullie is, maar ik heb in het weekend nooit meer zo’n zin om uren in de keuken te staan. Nu komt dat ook omdat ik dagelijks bezig ben om deze blog te vullen, dus dan doe ik in het weekend graag iets anders leuks.
Twee blikken linzen
Zoals jullie misschien wel weten houd ik ervan om streekmarkten te bezoeken. Alleen zijn deze soms een beetje een deceptie. Laatst moest ik wederom een teleurstelling verwerken. Op zaterdag zou er een grote markt neerstrijken met een keur aan lokale producten en lekkere drankjes. Ik trommelende meneer CurlsCulinair op om mee te gaan en samen togen wij op pad. Eenmaal daar aangekomen, stonden daar welgeteld vijf kramen met wat schamele producten. Tja, daar sta je dan met je goede bedoelingen. Dan maar de naastgelegen winkel in om daar twee blikken linzen te scoren. Als ik het in mijn hoofd heb om ergens mee thuis te komen, dan kom ik ook met iets thuis. Al zijn het dan maar linzen…
Vegetarische wrap
Dus geen kaasjes, worstjes of wilde paddestoelen die dag. Gelukkig had ik deze wraps al van te voren gemaakt. Daar is dit gerecht heel geschikt voor. Hoef je het alleen nog maar af te bakken in de oven.
Wil je liever geen gehakt gebruiken, vervang het dan door vegetarisch gehakt. Of laat het helemaal weg en vul het met meer paprika’s, bonen en mais. Of ga voor wraps met kip en Mexicaanse groenten. Eet er een groene salade bij en serveer met een dot zure room.
Wil je meer Mexicaans eten? Kan ik mij goed voorstellen. Deze gevulde paprika’s zijn ook heerlijk en goed van te voren te maken. Of doe helemaal makkelijk en maak guacamole en eet er tortillachips bij. Lekker met een ijskoud Mexicaans biertje.
- 500 gram rundergehakt
- 2 rode uien (gesnipperd)
- 1 rode paprika, in kleine stukjes gesneden
- 1 blikje mais
- 1 blikje kidney bonen
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel chilipoeder of 1 theelepel paprikapoeder
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje geraspte kaas
- 4 wraps
- 1 dl chilisaus (voor erbij)
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Verwarm de olijfolie in een bakpan
- Bak hierin het gehakt rul met de gesnipperde ui en knoflook
- Voeg de uitgelekte mais, rode paprika en de kidneybonen toe
- Breng op smaak met chilipoeder of het paprikapoeder
- Bedek de wrap met het gehakt/groenten mengsel
- Rol de wraps op en leg ze in een ovenschaal
- Bestrooi de raps met de geraspte kaas
- Zet circa 10 a 15 minuten in de oven totdat de kaas gesmolten is en de wraps beetje krokant aan de buitenkant zijn
- Serveer met de chilisaus om in te dippen
- Ook lekker met een beetje zure room en een frisse salade erbij
Geef een reactie