Roodbaars uit de oven
Toen ik vandaag door de Jumbo liep, stuitte ik op deze mooie roodbaarsfilets. Zien ze er niet prachtig uit met hun rode kleur? Omdat ik al snel geneigd ben om kabeljauw of pangasiusfilet in mijn boodschappenkar te doen, besloot ik dat er vanavond roodbaars op tafel zou komen. Eens een keer wat anders.
Smelten in ansjovisboter
Gelukkig kun je deze roodbaarsfilets op hun huid in de oven bereiden. In de pan kan natuurlijk ook, maar ik vind dit net zo makkelijk en minder troep. Bij mij zitten de bakspetters altijd overal en moet ik dus na de maaltijd nog zuchtend aan de slag. Dus hoppa in de oven ermee. Ik bedacht dat het wel lekker zou zijn om er ansjovisboter bij te maken die dan over de vis smelt.
Kabeljauw ook lekker
Zo gezegd, zo gedaan. Het was ook een gouden duo. Het zoute van de ansjovis was een heerlijke combinatie met de vis die niet een al te uitgesproken smaak heeft. Rooster er wat tomaten bij en serveer met een frisse salade. Of wat gebakken aardappels, ook erg lekker. Mocht je nu niet aan roodbaarsfilet kunnen komen, gebruik dan inderdaad kabeljauw of een andere witvis.
Ik heb nog wel twee leuke en makkelijke visgerechten voor je. Deze Aziatische vis in oestersaus is om je vingers bij af te likken. Of ga op de Italiaanse toer en maak deze vispakketjes met parmezaan uit de oven.
- 2 Roodbaarsfilets met huid
- 3 el zachte boter
- 5 ansjovissen, fijngehakt
- 6 blaadjes basilicum, fijngehakt
- Verwarm de oven op 180 graden
- Roer de ansjovis, basilicum en 2 eetlepels boter door elkaar
- Vet een ovenschaal in met de overige eetlepel boter
- Leg de vis met de huidkant naar beneden in de ovenschaal
- Verdeel de ansjovisboter in vlokjes over de vis
- Zet de vis 10 tot 12 minuten in de oven
- Lekker met geroosterde tomaten en gebakken aardappels
Geef een reactie