Seventies
Als foodie moet je aan bepaalde verwachtingen voldoen. Een simpele carpaccio van de plaatselijke super is dan ook not done wanneer er op zondagavond vrienden in huize CurlsCulinair aanschuiven voor het diner. Maar met dit voorgerecht gooi je toch hoge ogen, terwijl je stiekem bijna alle ingrediënten wel in huis hebt. Oké, misschien moet je even investeren in een paar mooie glazen, maar dan heb je er verder ook geen omkijken meer naar. Ik geef toe het is niet het meest origineelste gerecht, we kennen allemaal wel de halve avocado gevuld met garnalen, maar dat was in de seventies op hippe feestjes. Dit is mijn versie new and improved van avocadomousse met garnalen.
- 2 avocado’s
- 100 ml Griekse yoghurt (of kwark mag natuurlijk ook)
- Wasabi pasta
- Citroensap (bij gebrek aan verse citroen, smokkel met citroensap uit een flesje)
- Peper en zout
- Roze garnalen (circa vijf per persoon)
- Chilipoeder
- ¼ komkommer geschild en in kleine blokjes
- Honing (ik gebruik ahornsiroop)
- 4 satéprikkers
- 4 leuke kommetjes of glazen
- Pureer de avocado’s met een staafmixer in een kom (of prak heel fijn met een vork).
- Voeg daar de Griekse yoghurt, en een beetje wasabi pasta naar smaak aan toe (veel = heet).
- Proef en doe er een scheut citroensap bij.
- Beetje peper en zout en nogmaals goed mengen en pureren.
- Schep de mousse in leuke schaaltjes of glazen en zet weg in de koelkast voor minimaal een uur.
- Verwarm een eetlepel olijfolie in de pan en wok de garnalen snel om en om gaar.
- Laat ze uitlekken op keukenpapier en strooi de chilipoeder erover.
- Rijg op elke satéprikker vijf garnalen en leg in de koelkast tot nader gebruik.
- Snijdt de komkommer in kleine blokjes en marineer met ahornsiroop of honing. Leg de blokjes op de mousse.
- Zet de avocadomousse eventueel op een mooi bord en leg het spiesje over de kom.
Carla
Lekker zomers! Heerlijk!