• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Asperges met ham en ei

Asperges met ham en ei

20 juni 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Asperges met ham en ei

GGD met maskers

Oud huisgenootje was op bezoek dus er werden weer heel wat herinneringen opgehaald. Wij woonden back in the days namelijk in een nogal ranzig studentenhuis boven een vishandel. Maar die vishandel ging failliet waarop vervolgens de vriezers genadeloos werden opgehaald. De vis bleef echter op de vloer achter terwijl de temperatuurmeter buiten dertig graden aantikte. Ik zal niet in details treden, maar je begrijpt vast de gevolgen van deze idiote actie. Pas na vijf dagen kwam de GGD met maskers om de boel op te ruimen. En dat waren er vijf dagen teveel. Alles, maar dan ook alles stonk naar verrotte vis. Mijn kledingkast dus ook. Op straat keken mensen mij met opgetrokken neus na. Je snapt… pretty embarassing. Onze huisbaas beloofde ons een etentje als we de boel schoonmaakten. Hele flessen onverdunde chloor smeten we tegen de muren. In een straal van drie kilometer werd je stoned van de chemicaliën. Toch is die vislucht nooit helemaal weggegaan. Niemand had die avond tijdens het beloofde etentje nog zin in vis. We bestelden de seizoensfavoriet asperges met ham en ei. Kan nog tot eind juni, dus geniet er nog even van. En wie na dit verhaal nog zin heeft in vis, ook lekker met een stukje zalm.

Asperges met ham en ei
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
45 minuten
 
De enige echte Hollandse klassieker met asperges, boter, ham en ei.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 gram geschilde witte asperges
  • 2 eieren
  • 400 gram gerookte achterham
  • Gezouten boter
  • Eventueel gekookte krieltjes
Bereidingswijze
  1. Zet een hoge (asperge) pan vol water op het vuur en breng aan de kook
  2. Zet de asperges met hun kopjes naar boven in de pan
  3. Kook de asperges tien minuten
  4. Zet dan het vuur uit en laat nog twintig minuten nagaren
  5. Kook de krieltjes in laag water met zout in twintig minuten gaar
  6. Kook de eieren in circa zes minuten halfzacht of als je liever een hard gekookt ei wilt in acht tot tien minuten.
  7. Laat schrikken in koud water
  8. Smelt in een steelpan ongeveer 100 gram gezouten boter
  9. Giet de boter in een sauskan
  10. Leg de asperges op een bord en daarbij de ham en het ei
  11. Serveer met de krieltjes en de botersaus
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Asperge, Boter, Ei, Ham

Zoeken

Previous Post: « Witlofschotel met gorgonzola en walnoten
Next Post: Gevulde paprika met kabeljauw en creme freche »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Thaise uiensoep met champignons

Thaise uiensoep met champignons

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Recept Gehaktballen met mosterjus

Recept Gehaktballen met mosterjus

Recept Kip in parmaham

Recept Kip in parmaham

Recept Surinaams kippannetje

Recept Surinaams kippannetje

Kalfschnitzel met spruitjes

Kalfsschnitzel met Roquefortsaus

Krab met avocadomousse

Krab met avocadomousse

Gegratineerde spinazie visschotel

Gegratineerde spinazie visschotel

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Gevulde paprika met vis en creme freche

Gevulde paprika met kabeljauw en creme freche




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.