• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Turkse recepten » Aubergine met rundergehakt en feta

Aubergine met rundergehakt en feta

12 januari 2016 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Aubergine met rundergehakt en feta

Culinair, CurlsCulinair

Ik heb met vrienden de goede traditie om elke film over de man die, als een van de weinige onder ons, legaal mag doden in de bioscoop te zien. Ik heb het natuurlijk over Bond, James Bond. Ook deze keer waren de kaartjes snel in the pocket en was ik helemaal klaar voor deze blockbuster. Thuis dronk ik mijn drankje al een week shaken, not stirred en keek ik de laatste film terug om alvast in de stemming te komen. Het was een waar spektakel. Snelle auto’s, moderne gadgets, mooie vrouwen en een nooit ouder wordende Bond. Maar lieve lezers, een tip wil ik jullie wel meegeven als je naar deze ruim twee uur durende actiefilm gaat. Neem wel een pak zout mee in plaats van een korreltje. Het is namelijk af en toe wel een tikkeltje vergezocht. I know, een license to kill slaat natuurlijk ook nergens op, maar dat klinkt in elk geval nog wel stoer. Maar dat 007 in zijn eentje een heel leger het zwijgen oplegt, tja, om zo te zeggen, ik doe het hem niet na. Maar wie weet jij wel, dus ik laat de geloofwaardigheid geheel aan jou over. Toen de aftiteling begon en het testosteron gehalte niet meer van het doek afspatte, had ik wel zin in een stevig maal. Ik maakte gevulde aubergine met rundergehakt en een pittige gezouten saus. Ik heb al weer zin in de volgende keer. Het zout heb ik al in huis, dus James, laat je ons niet te lang wachten?

Aubergine met rundergehakt en feta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
1 uur 15 minuten
Totaal
1 uur 30 minuten
 
Turkse ovenschotel met gevulde aubergine met rundergehakt en feta.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Turks
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Aubergineschotel
  • 4 aubergines
  • 400 gram rundergehakt
  • 3 tomaten
  • 2 kleine uien
  • 2 teentjes knoflook
  • Snuf kaneelpoeder
  • 2 el Pul biber (pittige paprikapoeder bij de Islamitische winkel te koop) Anders is chilipoeder een goed alternatief
  • 2 el komijn
  • Zout
  • Peper
  • 100 gram feta
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml water
Saus
  • 250 ml Turkse yoghurt
  • 2 el pul biber (zie opmerking hierboven)
  • 2 el gedroogde munt
  • Flinke snuf zout
Bereidingswijze
Aubergineschotel
  1. Verwarm de oven op 220 graden
  2. Snijd van de aubergines om en om een stuk schil af (soort van circustent effect)
  3. Prik de aubergines aan alle kanten een paar keer in met een mes
  4. Bestrijk de aubergines met zonnebloemolie
  5. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat
  6. Zet circa 45 minuten in de oven totdat je er met een mes in het dikste gedeelte makkelijk doorheen komt
  7. Maak ondertussen de vulling
  8. Snipper de uien en hak de knoflook fijn
  9. Giet wat olijfolie in een pan en smoor de uien in een paar minuten glazig
  10. Kruis de tomaten aan de bovenkant in en leg in een bak met kokend water
  11. Voeg het gehakt toe en bak tot het bruin en rul is
  12. Voeg de pul biber of chilipoeder toe
  13. Schep goed door de gehakt
  14. Ontvel twee tomaten en snijd in blokjes
  15. Voeg de knoflook en tomaten toe in de pan
  16. Schep weer goed om
  17. Laat nu op zacht vuur het vocht verdampen
  18. Dat duurt circa 15 minuten
  19. Draai het vuur uit en voeg de komijn en naar smaak peper en zout toe
  20. Haal de aubergines uit de oven
  21. Snijd ze bijna doormidden (laat kop en uiteinde aan elkaar zitten) en trek ze voorzichtig een beetje uit elkaar
  22. Vul elke aubergine met een kwart van het gehaktmengsel
  23. Meng 2 el tomatenpuree met 200 ml water
  24. Giet dat in een grote ovenschaal of twee kleine ovenschalen
  25. Verdeel de aubergines over de ovenschalen en dek af met aluminiumfolie
  26. Zet de oven terug naar 180 graden
  27. Zet de schaal of schalen terug in de oven
  28. Bak de aubergines nog eens 30 minuten
  29. Haal dan het folie er af
  30. Verkruimel de feta en snijd de derde tomaat in dunnen partjes
  31. Leg op elke aubergine wat plakjes tomaat en bestrooi met de feta
  32. Zet de aubergines zonder de folie terug in de oven
  33. Laat nog 15 minuten garen in de oven tot de kaas lichtelijk gesmolten is
Saus
  1. Doe de yoghurt in een kom
  2. Voeg de pul biber of chilipoeder, de gedroogde munt en zout toe
  3. Roer goed door
  4. Serveer bij de aubergines
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten, Turkse recepten Tagged With: Aubergine, Feta, Kaneelpoeder, Knoflook, Komijn, Paprikapoeder, Rundergehakt, Tomaat, Tomatenpuree, Ui

Zoeken

Previous Post: « Laab kai met kip en vissaus in slablad
Next Post: Curry van eend met pompoen en lychees »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept tonijncarpaccio

Recept tonijncarpaccio

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Recept Kabeljauw met groenten uit de oven

Recept Gegratineerde tortillachips

Recept Gegratineerde tortillachips

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Recept Broodje portobelllo met mozzarella

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Entrecote met gorgonzolasaus en doperwtenpuree

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Portobello met ei en worstjes en tomatensaus op toast

Gepocheerd ei op brood met ham en groene asperges

Menu vijf keer Hollands

Recept Salade met forel, avocado en radijs

Recept Salade met forel, avocado en radijs

Recept Bietenballen met zure room

Recept Bietenballen met zure room




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.