
Avocado timbaaltje met rivierkreeft
Zo, de gekkigheid van december zit er weer op! Ik hoor altijd van veel mensen dat ze accuut in een zwart gat vallen zodra het 1 januari is.
Geen gezellige feestdagen meer, maar back to business.
Geen after kerst dip
Ik heb daar zelf geen last van. Nu ben ik dan ook niet een kerst feestbeest en heb zelfs geen kerstboom, dus geen after kerst dip in huize CurlsCulinair. Ik zie het nieuwe jaar altijd als een schone lei met tal van nieuwe mogelijkheden. Zoals mooie reizen die op mij wachten. Of leuke nieuwe (culinaire) ervaringen opdoen.
Gezond met avocado
Veel mensen gaan ook op dieet in het begin van het nieuwe jaar. En als ik ergens geen zin in heb is het dat wel! Met dit timbaaltje van avocado en rivierkreeft kun je echter niet de mist mee in gaan. Avocado’s zijn immers super gezond. Je kunt ook garnalen in plaats van rivierkreeftjes gebruiken. Ook erg lekker en bevatten net als de rivierkreeft weinig calorieën. Door Griekse yoghurt te nemen in plaats van zure room of creme fraiche kies je ook weer bewust en gezond. Heb je geen dieet meer voor nodig!
Meer gezonde voorgerechten? Deze pompoensoep is zo lekker en bevat weinig calorieën. Of maak eens deze salade met artisjokken! Gezond en lekker en makkelijk!
- 100 gram gekookte rivierkreeftjes
- 1 avocado
- 1 el Griekse yoghurt
- 1 tl citroensap
- 1 stengel lente-ui, fijngehakt
- Peper
- Zout
- Snij de rivierkreeftjes heel fijn en meng met de yoghurt
- Snij de avocado in kleine blokjes
- Meng de avocado met het citroensap en de lente-ui
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Verdeel de avocado en rivierkreeftmousse in twee porties
- Gebruik nu eventueel een kookring om de avocado netjes in een rondje te positioneren
- Verdeel over elk avocado rondje de rivierkreeftmousse
Geef een antwoord