Kop in het zand
Wanneer ik een dezer dagen naar buiten kijk zie ik regen, regen en o ja, regen. Tis voorlopig nog lang geen zomer, helaas. Maar als Mohammed niet naar de berg wil komen, dan moet de berg maar naar Mohammed. Wat nou zes maanden wachten! We brengen de zomer gewoon de huiskamer in. In plaats van buiten gezellig de barbie aan te steken, dacht ik aan een echte bbq saus op basis van koffie en cacao. Een mens moet toch wat in afwachting van een beetje zon. Grillpan aan en hop een lekker biefstukje erop. Ik gebruikte hier struisvogelbiefstuk, aangezien dat vlees iets zoeter is dan van de Nederlandse koe. En zoet vlees past weer heel goed bij het bittertje van deze barbequesaus met cacao. Dus steek allemaal jullie kop in het zand en doe net als ik. Fake that summer!
- 3 el olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el bruine suiker
- 1 tl cayennepoeder
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl cacaopoeder
- 1 el mosterd
- 1 el ketchup
- 1 el witte wijnazijn
- 100 ml koffie
- 2 (struisvogel)biefstukken
- Stronk broccoli
- Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook glazig
- Schep de suiker, cayennepeper, korianderpoeder erdoor en bak een paar minuten mee
- Roer de cacao, mosterd en ketchup en azijn erdoor en blus af met de koffie
- Breng aan de kook en laat dan circa 5 minuten pruttelen
- Breng op smaak met zout
- Pureer dan met staafmixer tot gladde saus
- Wrijf de biefstukken in met de resterende olijfolie en gril ze in een grillpan medium rare (of zoals jij ze lekker vindt)
- Je kunt ze uiteraard ook in een pan bakken
- Laat 5 rusten onder aluminiumfolie
- Snijd de broccoli in stukken
- Kook de broccoli gaar
- Serveer de biefstuk met de broccoli en de saus
Geef een reactie