Prille liefdesfase
Lang geleden toen M en ik nog in de prille liefdesfase zaten, gingen we samen naar Parijs. Uren slenterden we door de smalle straten, dronken we rode wijn en aten we omelet als diner. Ja, een omelet ja. We waren tenslotte pas 19 en ons budget was gebaseerd op de inkomsten van de toenmalige IBG in Groningen. Dat was dus geen vetpot. Maar ach, we waren verliefd en in Parijs. Nu jaren later denk ik er nog wel eens aan terug. Ik besloot de boyfriend eens te verrassen met dit authentieke Franse bistro gerecht. Biefstuk met beurre cafe de paris. Oftewel roomboter met kruiden, ansjovis en worchestersaus. Zal ik er nog een omelet bij maken… Nee, ik doe het niet… die smaakt vast niet zo lekker als toen.
- 2 kogelbiefstukken
- 1 el tomatenketchup
- 2 ansjovisfilets fijngesneden
- 2 teentjes knoflook geperst
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl Provençaalse kruiden
- Paar druppels worchestersaus
- 100 gram ingezouten roomboter op kamertemperatuur
- Prak alle ingrediënten (behalve de biefstuk uiteraard) door de boter met een vork.
- Rol met behulp van plastic folie de boter tot een mooie rol
- Leg tot gebruik in de koelkast
- Bak of gril de biefstukken naar smaak
- Snij het rolletje in mooie stukken en leg op elke biefstuk een plak boter
- Serveer met een groene salade en eventueel wat Franse friet
Geef een reactie