Lekker robuust
Laatst was ik via mijn Grouponbon verslaving terecht gekomen bij schijnbaar de Neerlands beste pizzabakker van 2014. Wat zeg ik, hij verkondigde trots dat hij bekroond is tot nummer vier van de wereld. Dan zou je toch niet met Groupon in zee hoeven gaan, zou je zo toch denken. Dan moet de schare pizzafans toch in drie rijen dik voor je deur geparkeerd staan. Maar goed, de pizza’s waren inderdaad erg lekker. Ook de rest van de kaart zag er niet verkeerd uit en ik was helemaal in een Italiaanse mood. Ik voelde de inner Italian mama in mij naar boven komen. Vandaar deze rose gegrilde kogelbiefstuk met ruccola en parmezaanse kaas. Oftewel: biefstuk tagliata. Lekker robuust serveren op een houten plank voor de authentieke touch.
- 2 kogelbiefstukken
- Zak ruccola
- Zoveel geraspte parmezaanse kaas als je wilt
- Goede kwaliteit witte wijnazijn of balsamico azijn
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verhit een grillpan op hoog vuur
- Wrijf de biefstukken goed in met olijfolie, peper en zout
- Grill ze twee minuten per kant medium rare en wikkel ze losjes in aluminiumfolie om even te laten rusten
- Hussel de ruccola met de witte wijn azijn of balsamico azijn
- Rasp de parmezaanse kaas
- Snij de biefstukken in mooie plakken en leg op een plank of bord
- Leg de ruccola er losjes op
- Bestrooi met parmezaanse kaas
Geef een reactie