• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

10 september 2015 By Yvette Jaarsma Reageer

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten

Slow food Carlos

Tijdens een van onze vakanties bivakkeerden meneer en ik naast een restaurant. Nu is dat natuurlijk helemaal niet zo gek, ware het niet dat deze toko gerund werd door ‘slow food Carlos’. Deze oude man was met zijn restaurant annex levenswerk aangesloten bij de zogenaamde ‘slow food movement’. Kijk, en dan heb je mij te pakken. Wij reserveerden dan ook direct een tafel en planden niet veel voor de volgende dag. Dit kon immers wel eens een latertje worden. Precies anderhalf uur later stonden we weer buiten. Die avond had Carlos waarschijnlijk een hete peper in z’n broek, want fast food Carlos was een betere benaming geweest. Diverse voorgerechten/hapjes werden in rap tempo op tafel gezet en als main course moest je beide het visgerecht of beide het vleesgerecht bestellen. Maar ach, ik moet toegeven, lekker was het wel. Hij verdiende dan ook best een tweede kans. Die avond helaas niet veel verandering, maar wij bestelden na het dessert gewoon nog een flesje wijn en toostten op een heerlijke vakantie. Ik ben er dus die vakantie niet achtergekomen wat dat hele slow food nu eigenlijk betekent. Vandaag dit Italiaanse gerecht met de rode variant van witlof. Een heerlijk stuk biefstuk met raddichi en pijnboompitten. Fast, slow, whatever, maak er maar iets moois van.

Biefstuk met raddichi en pijnboompitten
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Radicchio rosso wordt ook wel roodlof (familie van de witlof) genoemd en heeft dezelfde eigenschappen. Dit Italiaanse recept past goed bij biefstuk en pijnboompitten.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 krop radicchio rosso
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • ½ eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 theelepels honing
  • 2 Biefstuk
Bereidingswijze
  1. Was de krop radicchio rosso
  2. Halveer de krop in de lengte
  3. Snijd een stukje van de steelaanzet, maar zorg dat de bladen er aan blijven
  4. Bak de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bord afkoelen
  5. Verwarm de olie in de koekenpan en bak hierin de radicchio aan beide kanten in ca. 6 minuten goudbruin
  6. Druppel er de wijn, de balsamicoazijn en de honing over
  7. Smoor de groente nog een paar minuten
  8. Bak de biefstuk zoals gewenst naar rare, medium of well-done
  9. Voeg wat peper toe
  10. Verdeel de warme groente over twee borden en strooi er de pijnboompitten overheen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Categorie: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Makkelijke recepten Tags: Balsamicoazijn, Biefstuk, Honing, Olijfolie, Pijnboompitten, Radicchio, Witte Wijn

Zoeken

Vorig bericht: « Garnalen in nori
Volgend bericht: Gerookte paling met appel »

Lees Interacties

Geef een reactie Reactie annuleren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primaire Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Curry van eend met pompoen en lychees

Curry van eend met pompoen en lychees

Tomatencarpaccio met olijven

Tomatencarpaccio met olijven

Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot

Gerookte eendenborst met sinaasappel en walnoot

Recept Prei courgette soep

Recept Prei courgette soep

Recept Kaassaus

Recept Kaassaus

Recept Tartaartje met champignons

Recept Tartaartje met champignons

Paprikasaus met biefstuk

Paprikasaus met biefstuk

Zalmbonbon met avocado en groene appel

Menu 5 keer voorproefje kerst

Gevulde aubergine met feta en spinazie

Aubergine met feta en spinazie

Recept Courgette met komkommer soep

5 keer menu best bekeken in augustus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2025 · Foodie Pro On Genesis Framework · WordPress · Log in