Kakelende kippenhok
Dat ik van koken houd mag wel duidelijk wezen. Maar ook deze kok is nooit te beroert om iets bij te leren, dus zo kwam het dat de mister en ik een Marokkaanse kookworkshop volgden. Koken met de tajine luidde de boodschap. M was helaas de enige haan in het kakelende kippenhok. Blijkbaar waren de partners van onze mede tajine-workshop-volgers niet zo van de kook. Maar daar liet M zich niet door kisten en stortte zich manmoedig in het vrouwengeweld. Op deze zondagmiddag hakte, sneed en kookte hij alsof z’n leven er van af hing. Menig cursist keek dan ook jaloers in mijn richting want in hun geval konden ze zich zelfs niet eens afvragen wie toch die man is die op zondag het vlees sneed. We kregen een homp lamsvlees, paprika’s, wortelen, uien en maakten daarmee een geurige tajine schotel. Daarbij aten we couscous. Ik moest er ineens weer aan denken toen ik vandaag deze bloemkoolcouscous maakte. Lekker licht en helemaal lenteproof.
- 1 Bloemkool
- 2 Kipfilets
- Couscouskruiden (zie alle specerijen)
- 2 tomaten ontveld in blokjes gesneden
- 150 gram erwten
- 1 el Kruidnagel
- 1 el Kaneelpoeder
- 1 el Komijnpoeder
- 1 el Zwarte peper
- 1 el Gemberpoeder
- 1 el Koriander
- 1 el Knoflookpoeder
- 1 el Piment
- Snijd de bloemkool in roosjes
- Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
- Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
- Gril de kipfilet in een grillpan ongeveer 8 minuten per klant
- Kook de erwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Meng alle kruiden in en bakje
- Snijd de kip in repen
- Voeg de erwten en tomaat aan de couscous toe
- Schep 2 eetlepels van de kruiden door de couscous.
- Leg de kip erop en serveer
Geef een antwoord