• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Marokkaanse recepten » Bloemkoolcouscous met gegrilde kip

Bloemkoolcouscous met gegrilde kip

7 mei 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Bloemkoolcouscous met gegrilde kip

Kakelende kippenhok

Dat ik van koken houd mag wel duidelijk wezen. Maar ook deze kok is nooit te beroert om iets bij te leren, dus zo kwam het dat de mister en ik een Marokkaanse kookworkshop volgden. Koken met de tajine luidde de boodschap. M was helaas de enige haan in het kakelende kippenhok. Blijkbaar waren de partners van onze mede tajine-workshop-volgers niet zo van de kook. Maar daar liet M zich niet door kisten en stortte zich manmoedig in het vrouwengeweld. Op deze zondagmiddag hakte, sneed en kookte hij alsof z’n leven er van af hing. Menig cursist keek dan ook jaloers in mijn richting want in hun geval konden ze zich zelfs niet eens afvragen wie toch die man is die op zondag het vlees sneed. We kregen een homp lamsvlees, paprika’s, wortelen, uien en maakten daarmee een geurige tajine schotel. Daarbij aten we couscous. Ik moest er ineens weer aan denken toen ik vandaag deze bloemkoolcouscous maakte. Lekker licht en helemaal lenteproof.

Bloemkoolcouscous met gegrilde kip
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
20 minuten
Totaal
35 minuten
 
Marrokaanse couscous alleen dan gemaakt van bloemkool. Lekker met gegrilde kip.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Marokkaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 1 Bloemkool
  • 2 Kipfilets
  • Couscouskruiden (zie alle specerijen)
  • 2 tomaten ontveld in blokjes gesneden
  • 150 gram erwten
  • 1 el Kruidnagel
  • 1 el Kaneelpoeder
  • 1 el Komijnpoeder
  • 1 el Zwarte peper
  • 1 el Gemberpoeder
  • 1 el Koriander
  • 1 el Knoflookpoeder
  • 1 el Piment
Bereidingswijze
  1. Snijd de bloemkool in roosjes
  2. Vermaal de bloemkool in de keukenmachine tot couscous formaat
  3. Bak de couscous 3 minuten in een droge pan en schep daarna in een grote schaal
  4. Gril de kipfilet in een grillpan ongeveer 8 minuten per klant
  5. Kook de erwten volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  6. Meng alle kruiden in en bakje
  7. Snijd de kip in repen
  8. Voeg de erwten en tomaat aan de couscous toe
  9. Schep 2 eetlepels van de kruiden door de couscous.
  10. Leg de kip erop en serveer
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Marokkaanse recepten Tagged With: Bloemkool, Doperwten, Gemberpoeder, Kaneelpoeder, Kip, Knoflookpoeder, Komijn, Koriander, Kruidnagel, Piment, Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Biefstuk, artisjokken en bonensalade
Next Post: Wortelsoep met sesamgarnalen »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kabeljauw met pastinaak en paddestoelen

Recept Kabeljauw met pastinaak en paddestoelen

Recept Brood met pijnboompitten

Recept Brood met pijnboompitten

Bosbessen yoghurtcake

Bosbessen yoghurtcake

Coquille op hazelnootkoekje

Coquille op hazelnootkoekje

Recept Broccoli uit de oven

Recept Broccoli uit de oven

Pangasiusfilet met creme fraiche en kappertjes

Pangasiusfilet met creme fraiche en kappertjes

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Recept Roodbaars met linzenpuree en asperges

Recept Ossenstaart

Recept Ossenstaart

Griekse salade met meloen en feta

Recept Boquerones met tomaat

Recept Boquerones met tomaat




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in