Broodje stoofvlees
Af en toe kan ik zo’n zin hebben in een broodje met warm vlees. In dit geval stoofvlees dat uren geprutteld heeft. Mijn hele huis geurt dan naar herfst.
Vlees uren laten stoven
Lieve lezers, als iets belangrijk is tijdens het bereiden van stoofvlees is het wel de stooftijd. Vaak lees je dat er drie uur wordt aangehouden om het vlees zacht en mals te krijgen. Mijn ‘geheim’ is dat ik het vlees wel vijf uur laat sudderen op de laagste gasstand. Dan wordt het echt boterzacht en smelt het als ware op je tong. En dat wil je toch, nietwaar?
Variaties op broodje stoofvlees
Dit broodje is lekker Hollands/Vlaams georiënteerd met Belgisch bier en witte kool. Maar weet je dat je het ook over de Europese grens kunt tillen door een broodje met Indisch gekruid vlees te bereiden. Dan voeg je ketjap toe en een rode peper. Ik heb hier een lekker recept voor je.
Maar je kunt ook ouderwets draadjesvlees bereiden of denk eens aan hachee.
Ik serveer mijn broodje warm vlees met een frisse koolsalade. Past echt heel goed bij elkaar! Probeer zelf maar eens. Laat je mij het weten wat je er van vond in de comments?
- 500 gram magere riblappen, in blokjes gesneden
- 2 kleine uien, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 150 gram witte kool, fijngesneden
- 2 plakken ontbijtkoek, in blokjes
- 1 el appelstroop
- 1 el mosterd
- 1 flesje La Trappe dubbel bier
- 4 Italiaanse witte bollen
- 1 el boter
- Scheut olijfolie
- Peper
- Zout
- Verhit de boter en olijfolie in een stoofpan
- Voeg de ui en knoflook toe en bak even aan
- Voeg dan het vlees toe en bak de blokjes rondom bruin
- Zet het vuur dan op z’n laagst en voeg het bier toe en 150 ml water
- Voeg dan de appelstroop, de mosterd en ontbijtkoek toe
- Roer alles door elkaar en plaats het deksel op de pan
- Laat drie uur stoven
- Voeg dan de witte kool toe en laat nog minimaal 1 uur stoven
- Snij de bollen doormidden en besmeer eventueel met boter
- Schep op de onderste helft een flinke portie vlees op
- Bedek met de bovenste helft van de bol
- Serveer met koolsalade
Els
Wat is dit ontzettend lekker! We hebben er als gezin met z’n vieren van gesmuld! Groet, Els
Yvette Jaarsma
Dank je wel Els! Ook een prima manier om een restje stoofvlees op te maken en als lunch te eten. Groet, Yvette