Mancave
Dit stukje is speciaal voor alle mannelijke lezers onder ons. Eigenlijk vinden jullie maar drie dingen in het leven van cruciaal belang. Een koelkast gevuld met bier, een mega grote hangbank pontificaal in de kamer en een soundsystem waar je u tegen zegt. Uiteraard met bijbehorende onderdelen zoals een Playstation 4 en een flatscreen van bioscoopformaat. Het liefst wordt de huiskamer vandaag nog getransformeerd tot een ware mancave. Met extra accessoires zoals een dartbord of pooltafel voor een spontane aanval van sportiviteit. Helaas pindakaas voor meneer, want dit feest gaat in ons huis niet door. Poolen doet ie maar met z’n maten in de kroeg. Maar omdat we toch veel van jullie houden, zetten we af en toe een lekkere burger in XL formaat op tafel. In plaats van bacon on top mixte ik voor deze all American burger fijngehakte bacon door het gehakt. In Amerika zweren ze bij een romige koolsalade on the side. Dus die ook gelijk maar gemaakt. Biertje erbij en meer heb je bij deze burger met bacon en koolsla op dat moment niet nodig…
- 600 gram rundergehakt
- 125 gram gerookte bacon
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 el gedroogde salie
- 1 eierdooier
- 1 el mosterd
- 4 maanzaadbroodjes
- 4 mooie slabladeren
- 2 tomaten in plakjes
- 250 gram witte kool, in kleine stukjes gesneden
- 175 gram geraspte wortels
- ½ rode ui in ringen
- 1 el zeezout
- 1 el wittewijnazijn
- 2 tl basterdsuiker
- 0.5 dl mayonaise
- 0.5 dl zure room
- Peper
- Meng het rundergehakt met de bacon, ui, salie, knoflook, eierdooier, mosterd en beetje zout en peper in een kom
- Kneed tot je een homogeen mengsel hebt
- Vorm vier burgers van het mengsel
- Plaats ze afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast
- Bestrijk de burgers licht met olijfolie en grill ze in 4 minuten per kant
- Dan zijn ze buiten geschroeid en van binnen net gaar
- Beleg de broodjes met sla, tomaten, burger en koolsla
- Doe de witte kool in een kom en bestrooi met 1 el zout
- Kneed nu met je handen de kool goed door totdat de kool een beetje glazig ziet
- Spoel daarna goed af in een vergiet
- Leg de kool in een schone theedoek en dep droog
- Meng de witte kool met de wortels en ui in een slakom
- Besprenkel met de wittewijnazijn en voeg de suiker toe
- Schep de salade grondig om
- Meng de salade dan met de zure room en de mayonaise
- Breng op smaak met zout en peper
Geef een reactie