• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Recept Burger met gorgonzola

Recept Burger met gorgonzola

17 november 2018 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Burger met gorgonzola

Burger met gorgonzola

Gisteren heb ik denk ik de meest lekkere burger in mijn carrière als foodblogger gemaakt. Tenminste als we de mening van meneer CurlsCulinair mogen geloven. Ik zette de burger op tafel en ik zweer het jullie, ik had nog geen twee happen genomen of zijn burger met gorgonzola was foetsie.

Laat je niet verleiden

En dan gebeurt het. Dit herkennen de meeste van jullie vast wel. De grote ik-kijk-het-eten-van-je bord-af blik. Mooi dat ik mij daar niet door laat verleiden om ook maar een hap van deze heerlijke burger weg te geven. Ben je mal! Daar is ie veel te lekker voor.

Goede smaakcombinaties

Het geheim zit ‘m er in dat de smaken goed met elkaar combineren. Het zoute van de bacon is een perfecte tegenhanger voor het romige bijna zoete van de gorgonzola. De asperges geven de burger een lekkere bite terwijl het vlees op je tong smelt en lekker sappig is. Bak de burger niet helemaal door en gaar, het lekkerst is als ie nog een beetje rosé van binnen is. Wil jij echter een doorbakken burger? Dan zou ik ‘m zeker zeven à acht minuten per kant grillen of bakken.

Variaties op gorgonzola

Ben jij nu niet zo’n fan van gorgonzola… Vervang deze dan door cheddarkaas of doe lekker Hollands en koop een pak met plakken jongen of belegen kaas. Je kunt de asperges ook vervangen door gebakken uienringen of komkommer.

Voor inspiratie kijk eens op deze Tex Mex burger met zelfgemaakte chilisaus. Of leef je uit op deze kipkerrie burger! Succes verzekerd!

Recept Burger met gorgonzola
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
15 minuten
Totaal
35 minuten
 
Een ultiem lekkere burger met asperges, bacon en romige gorgonzola. Lekker met frietjes.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram rundergehakt
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 70 gram gorgonzola
  • 10 groene aspergetips (pakje 100 gram)
  • 4 plakken bacon
  • 2 el mayonaise
  • 1 el honing
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl oregano
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 2 hamburgerbroodjes
Bereidingswijze
  1. Hak de ui en knoflook zeer fijn
  2. Meng dit met het rundergehakt en voeg oregano toe
  3. Voeg peper en zout naar smaak toe
  4. Kneed alles nogmaals goed door elkaar en vorm er twee hamburgers van
  5. Leg deze in een schaal en dek af met aluminiumfolie
  6. Zet 30 minuten in de koelkast om op te stijven
  7. Verhit een grillpan of koekenpan en vet de hamburgers in met olie
  8. Bak de burgers 5 minuten per kant voor medium rare en 6 minuten per kant voor medium
  9. Laat daarna even rusten onder aluminiumfolie
  10. Bak de bacon in het bakvet van de burgers knapperig krokant
  11. Laat uitlekken op keukenpapier
  12. Kook de asperges in 3 minuten gaar en giet af
  13. Snij de broodjes doormidden en verhit een scheutje olijfolie in een pan
  14. Bak de broodjes 2 minuten op hun snijkant
  15. Meng de mosterd, mayonaise en honing door elkaar
  16. Smeer elke helft van burgers in met de mayonaise
  17. Leg op de twee onderste helften 2 slabladeren
  18. Leg daarop 5 aspergetips
  19. Leg daarop de hamburger
  20. Verdeel de gorgonzola in 2 plakken
  21. Leg op elke burger een plak gorgonzola
  22. Leg 2 plakken bacon op de kaas
  23. Leg daarop de bovenste helft van het broodje
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Bacon, Botersla, Gorgonzola, Groene asperges, Honing, Knoflook, Mayonaise, Mosterd, Rundergehakt, Ui, Wit brood

Zoeken

Previous Post: « Recept Gezonde sandwich met avocado en rookvlees
Next Post: Recept Cake met kruidnoten »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Hamburger met gebakken ei

Recept Hamburger met gebakken ei

Konijn in mosterdsaus

Konijnenbout in mosterdsaus

Recept Pannenkoeken

Pannenkoeken Recept

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

recept Spaghetti met gehaktballen in tomatensaus

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Indiase vis uit de oven

Recept Tortilla met paprika

Recept Tortilla met paprika

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Recept kabeljauw in sambal

Recept kabeljauw met sambal

Muffins met champignon en parmezaan

Recept Muffins met champignon en parmezaan

Recept Lamstajine

Recept Lamstajine




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.