• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Spaanse recepten » Burger met portobello en ailoi

Burger met portobello en ailoi

15 januari 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Burger op protobello met aioli

Vijf minuten gepiept

Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg. Dat is in menig huishouden het motto voor de dagelijkse maaltijd. Lekker aardappelen, groenten en vlees/vis of een snel pastamaal dat het liefst binnen een kwartier op tafel staat. Toch zonde, want er zijn zoveel lekkere gerechten die toch net effe wat aparter zijn, maar toch snel na het werk in elkaar gedraaid kunnen worden. Dit is er zo een in die categorie. Leuk als je vrienden te eten krijgt en je inspiratieloos uit je werk komt. Voordat je dan weer naar dat pak rijst of pasta grijpt, denk dan aan deze blog. De uien kosten eigenlijk het meeste tijd, maar die kun je de avond van te voren al maken. Net als de knoflookmayonaise. Maar ach, die heb je in vijf minuten in elkaar gemixt. Wijntje erbij en de oven doet de rest. Wacht, niet teveel wijn, want de burger moet nog wel gebakken worden. Maar da’s ook in vijf minuten gepiept. Eet er een lekkere groene salade bij.

5.0 from 1 reviews
Burger met portobello en ailoi
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
1 uur
Totaal
1 uur 15 minuten
 
Een burger met een portobello als broodje.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Spaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 portobello's
  • 4 tartaartjes
  • Grote krop sla
  • 1 eierdooier
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 4 rode uien
  • 300 ml rode wijn
  • 3 el suiker
  • Peper en zout
Bereidingswijze
  1. Snijd de uien in ringen en bak ze zacht in een steelpan
  2. Voeg suiker, peper, zout en rode wijn toe en breng aan de kook
  3. Laat tot de helft inkoken
  4. Zet dan het vuur zacht en laat 30 minuten met deksel op de pan stoven
  5. Haal na een half uur het deksel van de pan en kook door tot het vocht geheel is opgenomen
  6. Deze uien kun je eventueel een nacht in de koelkast bewaren
  7. Verwarm de oven voor op 200 graden
  8. Zet de portobello's erin
  9. Laat een kwartier garen
  10. Pers de knoflookteentjes uit
  11. Klop voor de mayonaise de eierdooier, citroensap, knoflookteentjes en mosterd met een mixer door elkaar tot het een zachtgeel mengsel is (ongeveer 1 minuut)
  12. Voeg dan beetje voor beetje de zonnebloemolie toe in kleine straaltjes (ongeveer 5 minuten) terwijl je blijft mixen
  13. Bak de tartaartjes in een koekenpan drie minuten aan beide zijden bruin
  14. Besmeer de portobello's met de knoflookmayonaise
  15. Leg er wat blaadjes sla op
  16. Daarop vervolgens de tartaartjes
  17. Drapeer de uien op de burgers
  18. Leg er een flinke lepel mayo op om het af te maken
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Spaanse recepten Tagged With: Citroensap, Ei, Kristalsuiker, Mosterd, Portobello, Rode Ui, Rode Wijn, Sla, Tartaar, Zonnebloemolie

Zoeken

Previous Post: « Courgettespaghetti met notensaus
Next Post: Bramencake »

Reader Interactions

Comments

  1. Jac

    21 januari 2015 at 14:13

    Heerlijk en makkelijk recept. Dank je!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      21 januari 2015 at 15:06

      Hoor graag hoe het gesmaakt heeft. Mocht je echt geen tijd of zin hebben in zelfgemaakte mayonaise dan kun je ook mayonaise uit pot gebruiken. Maar zelfgemaakte is wel het lekkerst.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Appelcrumble

Recept Appelcrumble

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Recept Lamsgehakt met yoghurt en munt

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Kiprecepten Kip in gorgonzola met tomatensaus

Aardappelpizza feta paprika

Aardappelpizza met feta en paprika

Barbequesaus met cacao op struisvogelbiefstuk

Barbecuesaus met cacao op struisvogelbiefstuk

Recept Moussaka

Recept Moussaka

Recept Gezonde slanke koolsalade

Koolsalade – een Gezond Slank Recept

Recept Thaise garnalen met knoflook en rode peper

Recept Thaise garnalen met knoflook en rode peper

Komkommer Boomstam

Gevulde komkommer

Recept Maissoep met krab en bosui

Recept Maissoep met krab en bosui




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.