Noten in je badkuip
Weet je wat ik altijd zo lekker vind ruiken? Het klinkt misschien stom, maar ik kan echt als een junk de geur van de notenkraam op de markt opsnuiven. Al die noten bij elkaar zien er ook nog eens erg uitnodigend uit. Alsof je er net zoals Dagobert in zijn geldpakhuis zo in wilt duiken. Dat is eigenlijk nog niet eens zo’n gek idee. Koop een paar kilo noten om de badkuip mee te vullen en neem een lekkere aanloop. Alleen wel zonde van de noten, want die kun je daarna met goed fatsoen niet aan je gasten voorzetten. De cashewnoot is bij mij favoriet. Maar wist je dat je er ook heel goed een oosterse romige dikke cashewsaus van kunt maken? Het enige wat je nodig hebt is een goede keukenmachine. Heerlijk bij kip of kalkoen. En als je over hebt dan smeer je het de volgende dag als broodbeleg op brood. Geen pindakaas, maar cashewkaas.
- 4 kipfilets
- 400 gram sugarsnaps of peultjes of boontjes
- 150 gram ongezouten cashewnoten
- 2 el witte miso pasta (toko)
- Sap van een halve citroen
- Peper
- Zout
- Boter
- Zonnebloemolie
- Maal de cashewnoten samen met 6 el warm water en de miso pasta tot een gladde saus. Voeg desgewenst nog water toe als je de saus dunner wilt hebben
- (Ik heb ongeveer de dikte van een dikke satésaus aangehouden)
- Voeg het citroensap toe en maal nog een keer goed door
- Schep de saus in een kom
- Zout en peper de kipfilets
- Verhit een klont boter en een scheutje zonnebloemolie in een braadpan
- Bak de kipfilets 1 minuut per kant op hoog vuur
- Braad de kipfilets daarna in circa 15 tot 20 minuten op zacht vuur tot ze mooi goudbruin zijn
- Kook de sugarsnaps of peultjes of boontjes in 8 minuten beetgaar
- Dien alles samen op
- Ik heb de saus koud gegeten, maar als je wilt kun je 'm heel kort verwarmen
Geef een reactie