• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Mexicaanse recepten » Chili con carne van sukade en chocolade

Chili con carne van sukade en chocolade

5 maart 2016 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Chili con carne van sukade en chocolade

Chocolade con carne

Vroeger moest ik er niet aan denken. Chili con carne stond bij mij op de zwarte lijst der gerechten. Kruiden uit een zakje en muffe bruine bonen doen mij nog huiveren. Ik liet het gerecht dan ook jaren voor wat het was. Toen ik een tijdje geleden op een recept stuitte waar ze stoofvlees als basis voor de chili gebruikten. Dat klonk al beter in de oren. En aangezien iedereen een tweede kans verdiend, zo dus ook deze dish. In plaats van de bruine bonen of traditionele kidneybonen, kocht ik limabonen. En omdat ze in Mexico ook veel chocola in hun gerechten gebruiken, gooide ik ook een reep pure chocola in mijn winkelmand. Ik begon ‘s middags met het opzetten van het vlees in een pittige tomatensaus. Na drie uur de bonen en chocola erbij. Nog effe een half uurtje geduld en toen the moment of truth. Had dit gerecht zich gerevancheerd… M vond het de beste chili die hij ooit gegeten had. En ik? Bij elke hap vervaagde mijn slechte herinneringen steeds een beetje meer. Ik kan maar een ding zeggen. Chili con carne rules.

1.0 from 1 reviews
Chili con carne van sukade en chocolade
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
3 uren 30 minuten
Totaal
3 uren 45 minuten
 
Een fantastische chili con carne van sukadelappen. Drie uur stoven en dan bonen en chocola toevoegen. Een ware smaaksensatie. Lekker met een salsa van avocado, tomaat en ui en stokbrood om in de saus te dippen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
Chili con carne
  • 600 gram sukadelappen
  • 2 blikken limabonen (of witte grote bonen)
  • 2 blikken gepelde tomatenblokjes
  • 200 ml runderbouillon
  • 1 rode peper
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 50 gram pure chocola (tenminste 72 procent cacao)
  • chilipoeder naar smaak
  • 1.5 tl kaneelpoeder
  • 1 tl oregano
  • 1 el komijn
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • Zout
Avocadosalsa
  • 1 avocado
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • Sap van een halve limoen
  • Koriander (optioneel)
Bereidingswijze
Chili con carne
  1. Snijd het vlees in dobbelstenen
  2. Snijd de uien in stukjes
  3. Hak de rode peper fijn en verwijder evt de zaadjes
  4. Hak de knoflook fijn
  5. Giet een scheut olijfolie in een hoge pan
  6. Bak het vlees rondom bruin
  7. Haal het vervolgens uit de pan en leg het op een bord
  8. Fruit dan de uien en knoflook en rode peper op laag vuur
  9. Voeg de chilipoeder (naar smaak), kaneel, komijn, oregano, korianderpoeder en paprikapoeder toe
  10. Mix met de uien en knoflook
  11. Doe het vlees weer in de pan
  12. Schep goed om
  13. Giet de blikken tomatenblokjes in de pan
  14. Voeg de bouillon toe
  15. Laat het nu met deksel op de pan 3 uur stoven op laag vuur
  16. Haal na drie uur mbv een schuimspaan het vlees uit de pan en leg weer op een bord
  17. Zet het vuur hoog en laat de saus iets inkoken tot je een dikke rode saus hebt (ongeveer 10 minuten)
  18. Laat iets afkoelen
  19. Doe het vlees terug in de pan
  20. Voeg de bonen en chocola toe
  21. Laat nog 30 minuten sudderen
  22. Dien op met avocadosalsa en brood
Avocadosalsa
  1. Snijd de ui in kleine stukjes
  2. Snijd de tomaten door de helft en verwijder de zaadlijsten
  3. Snijd ze in kleine stukjes
  4. Snijd de avocado in kleine stukjes
  5. Doe alles in een schaal
  6. Meng het sap van de limoen door de salsa
  7. Bestrooi eventueel met fijngehakte koriander
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Leuke recepten, Mexicaanse recepten Tagged With: Avocado, Chilipoeder, Chocolade, Kaneelpoeder, Knoflook, Komijn, Koriander, Korianderpoeder, Limabonen, Limoen, Oregano, Paprika, Paprikapoeder, Rode Peper, Rode Ui, Runderbouillon, Sukadelappen, Tomaat, Ui

Zoeken

Previous Post: « Risottoballen met zongedroogde tomaat
Next Post: Coquille op hazelnootkoekje »

Reader Interactions

Comments

  1. Dorien

    8 april 2018 at 19:13

    2 eetlepels chilipoeder? De vlammen sloegen uit mijn mond, en dan had ik nog niet eens de rode peper gebruikt. Ik heb het vlees eruit gevist, opnieuw gestooft in ander vocht en de rest weggegooid. Zonde!

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      9 april 2018 at 10:22

      Hoi Dorien, fijn dat je een reactie geeft op mijn recept. Wat jammer om te lezen dat het resultaat zo teleurstellend was. Ik ben zelf nogal een ‘hete’ eter, maar ik begrijp dat niet iedereen deze voorkeur heeft. Ik zal het recept aanpassen in chilipeper naar smaak toevoegen in plaats van twee eetlepels. Nogmaals dank voor je feedback en mocht je nog eens een gerecht van mij proberen hoor ik dat graag. Groet, Yvette

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kalfsschnitzel in Ansjovisjus met Antiboise

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Kabeljauw met komkommersaus en krokant eendenborst

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Recept Garnalencurry met tomaat en ui

Recept Kip Kerrie met champignons

Recept Kip Kerrie met champignons

Recept Parmezaanse crackers met paprikadip

Recept Parmezaanse crackers met paprikadip

Recept Borrelplank met gegrilde paprika

Menu 5 keer Spaans

Italiaanse burger met pesto

Italiaanse burger met pesto

Surinaams broodje bakkeljauw met kouseband

Surinaams broodje bakkeljauw met kousenband

Champignons lasagne met knoflookschuim

Champignons lasagne met knoflookschuim

Recept Falafel met tomatensalade

Recept Falafel met tomatensalade




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.