• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Thaise recepten » Curry met pompoen

Curry met pompoen

10 maart 2015 By Yvette Jaarsma 1 Comment

Curry met pompoen

Bench Watcher

Mijn favoriete tv programma’s gaan altijd over eten. Ik ben een echte Masterchef bench watcher. Aflevering na aflevering wordt door mij als soort van foodjunky verslonden. Toch zou ik zelf niet mee willen doen aan die rat race. Bij het idee alleen al schiet ik dik in de stress. Saus zit dan overal behalve op het bord dat ik naar de jury moet brengen en mijn werkbank ziet er vast uit alsof er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Nee, dan stress ik liever in eigen keuken. Hoef ik alleen mijn bord maar naar M te brengen (alhoewel hij ook heel streng kan zijn…). Maar dit Thaise stoofgerecht, curry met pompoen, werd goedgekeurd dus stressvrij aan tafel. Lekker nog even in de laatste winterweken.

Curry met pompoen
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur 15 minuten
Bereiding
4 uren 45 minuten
Totaal
6 uren
 
Thaise maaltijd met Zuid-Amerikaanse pompoen. Een curry met sukadelappen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 1 el korianderzaad
  • 1 el witte peperbolletjes
  • 5 teentjes knoflook gepeld
  • Snuf zeezout
  • 1 bakje verse koriander
  • 500 gram sukadelappen of magere runderlappen
  • 1 blik kokosmelk
  • 1 rode peper in ringen
  • 1 oranje pompoen geschild
  • Visolie
Bereidingswijze
  1. Stop de korianderzaad, witte peperkorrels, knoflook en helft van de verse koriander in een keukenmachine en pureer tot pasta (of stamp alle ingrediënten fijn in een vijzel)
  2. Hak het vlees in grove stukken
  3. Wrijf het vlees in met de currypasta
  4. Laat op koele plek, buiten de koelkast, een uur marineren
  5. Breng de kokosmelk aan de kook in een hapjespan en voeg het vlees toe
  6. Draai het vuur laag en stoof het vlees vier uur lang
  7. Voeg dan de pompoen, rode peper en de visolie toe en laat nog 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is
  8. Lekker met rijst
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Thaise recepten Tagged With: Curry, Koriander, Pompoen, Sukadelappen

Zoeken

Previous Post: « Champignons met rookvlees
Next Post: Pompoen Gnocci met salieboter »

Reader Interactions

Comments

  1. Ad

    10 maart 2015 at 21:54

    Hoi Yvette,

    We keken net naar dit recept.
    Thais daar houden we allebei van
    Voor Frits vinden we dan nog wel een alternatief voor het vlees.
    Maar het ziet er erg lekker uit….
    Tot gauw weer…

    Ad en Frits

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Appelmoes

Recept Appelmoes

Recept Pizza van Turks brood

Recept Pizza van Turks brood

Salade met gerookte forel

Salade met gerookte forel

Recept Garnaal met boter

Recept Garnaal met boter

Recept Vis in zwarte bonensaus

Menu 5 keer vis

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Recept Kalfsoesters met mozzarella

Gerookte paling met appel

Gerookte paling met appel

Recept Broccoli uit de oven

Recept Broccoli uit de oven

Recept Kip tandoori

Recept Kip tandoori

Recept Chocolade pinda repen

Recept Chocolade pinda repen




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.