Bench Watcher
Mijn favoriete tv programma’s gaan altijd over eten. Ik ben een echte Masterchef bench watcher. Aflevering na aflevering wordt door mij als soort van foodjunky verslonden. Toch zou ik zelf niet mee willen doen aan die rat race. Bij het idee alleen al schiet ik dik in de stress. Saus zit dan overal behalve op het bord dat ik naar de jury moet brengen en mijn werkbank ziet er vast uit alsof er een ontploffing heeft plaatsgevonden. Nee, dan stress ik liever in eigen keuken. Hoef ik alleen mijn bord maar naar M te brengen (alhoewel hij ook heel streng kan zijn…). Maar dit Thaise stoofgerecht, curry met pompoen, werd goedgekeurd dus stressvrij aan tafel. Lekker nog even in de laatste winterweken.
- 1 el korianderzaad
- 1 el witte peperbolletjes
- 5 teentjes knoflook gepeld
- Snuf zeezout
- 1 bakje verse koriander
- 500 gram sukadelappen of magere runderlappen
- 1 blik kokosmelk
- 1 rode peper in ringen
- 1 oranje pompoen geschild
- Visolie
- Stop de korianderzaad, witte peperkorrels, knoflook en helft van de verse koriander in een keukenmachine en pureer tot pasta (of stamp alle ingrediënten fijn in een vijzel)
- Hak het vlees in grove stukken
- Wrijf het vlees in met de currypasta
- Laat op koele plek, buiten de koelkast, een uur marineren
- Breng de kokosmelk aan de kook in een hapjespan en voeg het vlees toe
- Draai het vuur laag en stoof het vlees vier uur lang
- Voeg dan de pompoen, rode peper en de visolie toe en laat nog 30 minuten sudderen tot de pompoen gaar is
- Lekker met rijst
Ad
Hoi Yvette,
We keken net naar dit recept.
Thais daar houden we allebei van
Voor Frits vinden we dan nog wel een alternatief voor het vlees.
Maar het ziet er erg lekker uit….
Tot gauw weer…
Ad en Frits