Robert Kranenborg en Julius Jaspers riepen het in het programma ‘Topchef’ al menig maal. “Geef me meer saus!” Waarop de kok in spe dan vervolgens met bevende handjes de saus op het bord druppelde. Het blijft tenslotte moeilijk, schenken onder druk. Maar ze hebben wel gelijk. Saus hoort bij vlees, zoals ui bij haring. Enfin, terug naar het onderwerp, want een goede saus maken is nog best moeilijk. Voor je het weet zit ie in de schift of eindig je met een waterige consistentie die meer weg heeft van soep dan saus. Deze gorgonzolasaus is er een voor wie geen zin heeft in sausstress in de keuken. Kan namelijk niet mislukken. Gril er een lekkere entrecote bij of serveer de saus bij groenten zoals spruitjes of broccoli. Wedden dat Robert en Julius gelijk krijgen… Less is more, maar nu even niet.
- 150 ml halfvolle melk
- 200 gram gorgonzola
- 1 rode gesnipperde ui
- Peper
- 1 tl bloem
- 1 el olijfolie
- 2 entrecotes
- Fruit de ui in de olie licht aan
- Voeg de bloem toe
- Giet daarna al roerende de melk toe
- Verwarm goed door op middelhoog vuur
- Snijdt de gorgonzola in stukjes en laat ze al roerende smelten in de melk
- Voeg peper naar smaak toe
- Als alle kaas is opgelost haal je de saus door de zeef zodat de stukjes ui achterblijven
- Roer nog een keer door en serveer met de gegrilde entrecote
- Verhit een grilpan tot zeer heet
- Wrijf de entrecotes in met olie
- Gril het vlees in circa 2 minuten per kant voor rosé
Geef een reactie