• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Egyptische recepten » Falafelburgers

Falafelburgers

25 november 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Falafel

Mooie groene massa

Een goede burger is altijd lekker. Mannen, vrouwen, kinderen, everybody loves it. Niet voor niets zijn al die fastfood ketens zo razend populair. Maar ja, gezond zijn die veredelde snackbars helaas niet. Ladingen kaas, zout, vet en slappe witte broodjes zijn eerder regel dan uitzondering. Bij een falafeltentje kun je nog wel eens geluk hebben. Verse groenten, salades en knapperige falafelballetjes op een lekker stuk plat brood doet menig mens verlangen naar meer. Ik had wel zin om zelf eens falafel te maken. Maar dan niet traditioneel in balletjesvorm, maar burgers met een saus van tahin erbij. Ik kocht gedroogde kikkererwten en liet ze een nachtje in ruim water weken. Volgende dag met de overige ingrediënten mijn inmiddels onmisbare keukenmachine in en mengen tot mooie groene massa. Bij gebrek aan een frituurpan verhitte ik een laag zonnebloemolie in de pan en bakken maar die burgers. Oei, wat een baklucht! Daar kon de afzuigkap niet tegenop loeien. Maar de burgers zagen er mooi groen uit met bruin bakrandje. Ze waren qua smaak zeker lekker, maar helaas, gortdroog. De saus maakte het nog enigszins goed, maar het waren niet de sappige burgers waar ik op gehoopt had. Misschien wat water bij het mengsel gieten. Of toch maar een frituurpan aanschaffen… Keep you posted.

Falafelburgers
 
Bewaar Print
Voorbereiding
40 minuten
Bereiding
30 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
 
Burger van kikkererwten met een frisse salade van tomaat en koriander.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Egyptisch
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 225 gram gedroogde kikkererwten
  • Bosje peterselie
  • Bosje koriander
  • 1 el gedroogde koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 1 tl komijn
  • 2 tomaten
  • 125 gram Griekse yoghurt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el tahinpasta
  • 1 el citroensap
Bereidingswijze
  1. Week de kikkererwten een nacht in ruim water
  2. Giet de kikkererwten af en doe ze in de keukenmachine
  3. Maal tot grof mengsel
  4. Voeg de ui, twee tenen knoflook, peterselie, koriander, gedroogde koriander, komijn, peper en zout toe
  5. Maal tot mooi mengsel, mag nog iets korrelig zijn
  6. Zet half uur weg in de koelkast
  7. Snijd de tomaten klein
  8. Meng de yoghurt met de olijfolie en het citroensap en de tahin
  9. Pers de laatste knoflookteen uit en voeg toe
  10. Roer alles goed door elkaar
  11. Vorm van het falafelmengsel acht kleine burgers
  12. Verhit een laag zonnebloemolie in een diepe pan
  13. Bak de burgers circa 2.5 minuut per kant mooi bruin
  14. Snijd de broodjes open en beleg met de falafelburgers
  15. Leg de tomaten op de burgers en top af met de saus
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Egyptische recepten, Gezonde recepten, Hoofdgerechten, Vegetarische recepten Tagged With: Citroensap, Griekse Yoghurt, Kikkererwten, Knoflook, Komijn, Koriander, Olijfolie, Peterselie, Tahinpasta, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Salade ui en sinaasappel (met eend)
Next Post: Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Linzenschotel met gorgonzola

Recept Linzenschotel met gorgonzola

Pulled Rendang met komkommer en taugé

Rendang met komkommer en taugé

Vis op de BBQ

Forel op de BBQ

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Recept Bloemkool met gegrilde kip

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Watermeloen met fetasaus en pistache

Recept Worteltaart

Recept Worteltaart

Recept Chocolade beignets

Recept Chocolade beignets

Spinaziesoep

Spinaziesoep

Asperges met ham en ei

Asperges met ham en ei

Kipgerecht Kip piri piri

Kipgerecht Kip piri piri




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.