• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Griekse recepten » Garnalen in tomatensaus met feta

Garnalen in tomatensaus met feta

1 oktober 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Garnalen in tomatensaus met feta

Ik ga op verrassingsreis en neem mee… (deel 1)

Dat ik lieve vrienden heb dat wist ik al wel. En vandaag ga ik jullie vertellen waarom. Ik heb namelijk van mijn vriendin en haar wederhelft een verrassingsreis gekregen. Samen met deze lieve schatten gaan M en ik een lang weekend weg. Het irritante is echter wel dat de bestemming top secret is. En als er iets is waar ik niet tegen kan, is dat het wel (En dat weten zij maar al te goed). Op slinkse manieren probeer ik te achterhalen wat ze geregeld hebben. Bikini of regenjas? Handbagage of hutkoffer? Mini toiletverpakkingen of mijn vertrouwde grote fles shampoo? Zelf vond ik die laatste erg slim bedacht. Je mag in het vliegtuig immers niet meer dan 100 ml aan vloeistoffen meenemen in je handbagage. Helaas! Ook hier trapten zij niet in. Ik moest het maar gewoon afwachten. Spanje of Duitsland? Of toch de Griekse eilanden? Mochten zij inderdaad een retourtje Griekenland geboekt hebben dan ga ik zeker deze Garides Sakanagi bestellen. Oftewel: garnalen in tomatensaus met feta uit de oven. Lekker als mezze, maar met stokbrood en een frisse groene salade ook geschikt als hoofdgerecht. Kali orexi!
Ps: stay tuned voor verrassingsreis deel 2

Garnalen in tomatensaus met feta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
20 minuten
Bereiding
50 minuten
Totaal
1 uur 10 minuten
 
Gekookte garnalen in een griekse tomatensaus met feta, oregano en peterselie.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Grieks
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 500 gram gepelde grote garnalen (ik gebruikte cocktailgarnalen)
  • 1 blik gepelde tomaten op sap
  • 3 verse tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 100 gram feta
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 el oregano
  • 1 tl suiker
  • Peper
  • Zout
  • Stokbrood
  • 200 gram gemengde sla
  • Scheutje olijfolie
  • Scheutje azijn
Bereidingswijze
  1. Verhit de oven op 200 graden
  2. Leg de verse tomaten in een kom met kokend water en laat ze 5 minuten staan
  3. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  4. Snipper de uien en hak de knoflook fijn
  5. Smoor 5 minuten zachtjes glazig
  6. Haal de tomaten uit de kom met water en trek het velletje eraf en snijd in stukken
  7. Voeg de stukken tomaat samen met het blik gepelde tomaten toe bij de ui/knoflook in de pan
  8. Roer goed door
  9. Laat 5 minuten pruttelen
  10. Pureer dan met een staafmixer tot je een egale saus hebt
  11. Voeg de oregano, zout, chilipoeder, peper en suiker toe
  12. Roer wederom goed door
  13. Proef of je saus goed op smaak is
  14. Kook de garnalen in een bodempje water 2 minuten gaar
  15. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 eetlepels van het vocht toe aan de tomatensaus
  16. Roer weer goed door
  17. Leg de garnalen in een ovenvaste schaal
  18. Giet de saus er over heen
  19. Verkruimel de feta over de schaal
  20. Zet 15 minuten in de oven
  21. De saus moet borrelen als je de schaal uit de oven haalt
  22. Strooi er als laatste de peterselie overheen
  23. Serveer met stokbrood en een groene salade besprenkeld met wat azijn en olijfolie
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Gezonde recepten, Griekse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Azijn, Brood, Chilipoeder, Feta, Garnaal, Knoflook, Kristalsuiker, Olijfolie, Oregano, Peterselie, Sla, Tomaat, Witte Ui

Zoeken

Previous Post: « Geroosterde kikkererwten
Next Post: Ragout met champignons in broodbakje »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Kip met mozzarella uit de oven

Recept Kip met mozzarella uit de oven

Recept Gezonde slanke koolsalade

Koolsalade – een Gezond Slank Recept

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Cake Recept met Snickers

Cake Recept Snickers

Recept Aubergine lasagne

Recept Aubergine lasagne

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Recept Sloppy Joe

Recept Sloppy Joe

Recept Garnalen met tamarinde en sperziebonen

Recept Garnalen met tamarinde en sperziebonen

Appelmoescake met diverse noten

Recept Appelcake

Haringbonbon

Haringbonbon met remouladesaus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.