Rollende keukens
Hallo leuke mensen! Afgelopen weekend stond in het teken van foodfestival de Rollende Keukens. Het festival begon een aantal jaren terug als een bescheiden get together met tien wagens waar een aantal hipsters op af kwamen voor een portie gevulde aardappel en potje bier. Als je nu het Westerpark inloopt weet je niet waar je heen moet, laat staan wat je moet eten. Ruim honderdzestig kramen met eten en drinken. De aardappelkraam is met hun tijd meegegroeid en serveert nu een aardappel kapsalon, een andere kraam serveert een zeewierburger, maar ik heb zelfs een ultieme progressieve kraam gespot waar je je kunt wagen aan krekels. Tja, je moet wat doen om op te vallen tussen al dat eetgeweld. En dan de crowd… Niks hipsters only! Ook de provincie is uitgerukt en zitten braaf met hun drankje gefascineerd om zich heen te kijken. Morgen vangen zij vast een krekel uit de tuin om deze vervolgens te frituren. Wedden? Maar goed, na twee avonden feest ging ik ook back to basic. Simpel en snel deze gegratineerde spinazie visschotel.
- 500 gram spinazie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olie
- 2 eieren
- 75 ml melk
- 200/225 gram visfilet (ik gebruikte tilapia)
- 1 el citroensap
- 50 gram geraspte kaas naar keuze
- Zout
- Peper
- Pel de ui en snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Fruit de ui en de knoflook in de olie
- Voeg de spinazie toe en laat slinken
- Breng op smaak met peper en zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Kluts de eieren met de melk en breng ook op smaak met zout en peper
- Dep de vis droog met keukenpapier en snijd het in twee stukken
- Druppel de citroensap erover heen
- Verdeel het spinaziemengsel over twee ovenbestendige kommen of schaaltjes (of leg het in een grote ovenschaal)
- Leg de vis op het mengsel
- Schenk het eimengsel erover
- Rasp de kaas eroverheen
- Bak circa 20 minuten in de oven
- Voor een mooi bruin korstje kun je de schotel nog 2 minuten onder de gril zetten
Geef een reactie