Kabeljauw met artisjokken
Soms is het best moeilijk om weer iets nieuws te bedenken om op tafel te zetten. Natuurlijk heb ik tal van kookboeken om inspiratie uit te putten. Daar maak ik dan ook dankbaar gebruik van. In een kookboek van Jamie Oliver genaamd Jamie’s Dinners zag ik een recept van kabeljauw met scampi en warme avocado.
Garnalen op het menu
Nu had ik toevallig nog een bakje roze cocktailgarnalen in de koelkast liggen. Ik had iets teveel ingeslagen, vandaar. Ook had ik nog een geopend blik met artisjokken staan. Aangezien die toch echt op moesten besloot ik dat er die avond kabeljauw met garnalen en artisjokken op het menu zou staan. Geen avocado dus, maar artisjokken. Ik kocht nog een zakje aspergetips, dat zijn die kleine groene asperges, voor erbij. Lekker Italiaans en heel gezond.
Kookroom als alternatief
In het recept van Jamie kiepert hij er nog 150 ml room bij. Dat vond ik wel wat veel. Ik vond 100 ml meer dan genoeg. Mocht jij echter meer room willen, giet er dan gerust nog wat bij. Als je op de calorieën wilt letten, is kookroom light een goed alternatief.
Room over? Maak dan eens deze flan van parmezaan met room. Of deze kip in dragonsaus, ook erg lekker!
- 2 kabeljauwfilets
- 100 gram grote gekookte roze garnalen
- 100 ml slagroom
- 100 gram geraspte parmezaanse kaas
- 4 artisjokharten uit blik
- 100 gram aspergetips
- Zwarte peper uit de molen
- Olijfolie
- Verwarm de oven op 180 graden
- Vet een ovenschaal licht in met een scheut olijfolie
- Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met versgemalen zwarte peper naar smaak
- Strooi de garnalen over de vis
- Leg de artisjokharten in de schaal naast de vis
- Sprenkel er de slagroom overheen
- Zet de schaal circa 15-20 minuten in de oven
- Kook de aspergetopos in drie minuten gaar en giet af
- Verdeel de vis over twee borden en serveer met de artisjokken en de aspergetips
- Lekker met een frisse groene salade en eventueel wat gebakken aardappels
Geef een reactie