• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Italiaanse recepten » Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

17 juli 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta

Wandelen over de Ourthe

Kanoën in de Ardennen. Normaal gesproken lachen, gieren en brullen, maar die zaterdag toen ik met een stel vrienden in de Ardennen was, net effe niet. Aangezien de temperatuurmeter al dagen boven de dertig graden aangaf, was het waterpeil van de Ourthe beneden NAP, zullen we maar zeggen. Maar deze informatie bereikte ons helaas pas toen we al met onze kont in die kano zaten. Het tochtje zou normaal gesproken twee uur duren, maar wij waren vijf uur aan het roeien, o nee, lopen. Bij elke vijf meter zaten we weer vast op de stenen en moesten we de kano trekken naar hoger water. Je begrijpt dat na vijf uur slepen en trekken iedereen bloedje sjaggie en hongerig in die kano zat. Toen we daarna ook nog een uur op de bus moesten wachten die ons terug naar de auto zou brengen was het feest compleet. Nog nooit heeft die gegrilde kip van de bbq mij zo goed gesmaakt, terwijl het maar een simpel drumstickje was. We hadden voor dit recept van kip met paprikasaus geen puf meer. Daarom thuis de keuken ingedoken. Lekker voor zomerse avonden bij de bbq.

Gegrilde kip met paprikasaus en polenta
 
Bewaar Print
Voorbereiding
1 uur 10 minuten
Bereiding
1 uur 40 minuten
Totaal
2 uren 50 minuten
 
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 500 gram champignons
  • 200 gram polenta
  • 2 rode paprika's
  • 2 rode puntpaprika's
  • 2 el appelazijn
  • 2 el olijfolie
  • Chilipoeder
  • Oregano
  • Peper
  • Zout
  • 1 el boter
  • Paar blaadjes basilicum
Bereidingswijze
  1. Breng 750 ml water aan de kook in een ruime pan
  2. Voeg dan al roerende langzaam de polenta toe
  3. Blijf continu met de klok mee roeren
  4. Na 20 minuten laat de polenta als een bal los van de bodem
  5. Leg een grote snijplank op het aanrecht en bekleed hem met een vel bakpapier
  6. Stort de polenta daar op uit en smeer uit tot een mengsel van 1 centimeter dik
  7. Dek af met een vel bakpapier en laat 1 uur opstijven in de koelkast
  8. Snijd dan in mooie repen
  9. Verwarm de oven op 230 graden
  10. Halveer alle paprika's en verwijder de zaadlijsten
  11. Leg ze met de bolle kant op een bakplaat bekleed met aluminiumfolie
  12. Rooster de paprika's in 25 minuten zwart (de puntpaprika's zullen eerder gaar zijn na 10/15 minuten)
  13. Stop ze dan in een plastic zak en laat afkoelen
  14. Haal dan de vellen eraf en leg de paprika's in een kom
  15. Pureer de stukken paprika met 2 el appelazijn en 2 el olijfolie en zout, peper en chilipeper tot egale massa
  16. Voor een helemaal gladde saus kun je de saus door een zeef duwen, maar als je van een wat grovere saus houdt dan laat je het zo (ik heb hem op de foto wel door de zeef gehaald)
  17. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet er olijfolie, peper, zout over
  18. Zorg dat de kipfilet aan alle kanten bedekt is met olie en de specerijen
  19. Rooster de kipfilet op 180 graden in circa 30 minuten gaar
  20. Draai na 15 minuten de kip om zodat de andere kant ook mooi bruin wordt
  21. Snijd de champignons in schijven
  22. Smelt de boter in een pan en roerbak de champignons enkele minuten
  23. Voeg oregano, zout en peper naar smaak toe
  24. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de repen polenta om en om goudbruin
  25. Leg de kipfilet op een bord samen met de champignons en een plak polenta
  26. Serveer de saus erbij
  27. Je kunt de saus warm of koud serveren, beide is lekker
  28. Leg er wat basilicum bij
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Leuke recepten Tagged With: Basilicum, Champignons, Kip, Paprika, Polenta, Puntpaprika

Zoeken

Previous Post: « Griekse inktvis stoofschotel
Next Post: Garnalen met mangosaus en komkommer »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Biefstuk met broccolicreme

Recept Biefstuk met broccolicreme

Aziatische muffin van ei met garnaal

Aziatische muffin van ei met garnaal

Witlof met appel en forel

Witlofschuitjes met appel en forel

Cashewsaus met miso en kip

Cashewsaus met miso en kip

Slibtong in peterseliejus

Slibtong in peterseliejus

Bloemkoolsoep met gotgonzola

Recept Bloemkoolsoep met gorgonzola

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Recept Kip met kaneel en bonenmix

Pompoen peer popcorn soep

Pompoen peer popcorn soep

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept Roodbaars uit de oven

Recept Roodbaars uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.