Caramac reep
Bij het woord karamel moet ik altijd denken aan de lange zomervakanties die je als scholier nog mocht beleven. Mijn moeder kocht dan altijd een zwembadabonnement voor mij dat je er na veertien keer uit gezwommen had. Gewapend met een handdoek en de Tina (meisjesblad), kon ik me uren vermaken. Soms kreeg ik een gulden mee om wat lekkers van te kopen in het winkeltje. En met die gulden discussieerde ik met mijn vriendinnen over wat we daarvan allemaal wel niet konden kopen. Twintig kikkertjes of vier schuimblokken. Vier lolly’s of tien dropsleutels. Maar het allerlekkerst was de caramac reep. Zo’n romige karamel reep die je in een keer naar binnen schoof. Helaas was die reep precies 1 gulden dus dan was je hele budget meteen op. Dat deed je dus bij hoge uitzondering. Op deze zonnige dag had ik er weer zin in. Gekarameliseerde kip met bosui en cashewnoten. Kost iets meer dan een gulden, maar budgetvriendelijk is ie zeker.
- 400 gram kipfilet in dobbelstenen gesneden
- 2 el olijfolie
- 2 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 el vissaus
- 2 el oestersaus
- 2 el rietsuiker
- handvol cashewnoten
- 2 bosuitjes in ringen gesneden
- Verhit 3 el olie met gehakte knoflook, de vissaus, oestersaus en rietsuiker plus een snuf peper in een koekenpan
- Inkoken tot het redelijk stroperig is
- De kipblokjes erdoor scheppen en bruin bakken
- Handje cashewnoten erdoor scheppen en de bosui er (naar smaak) over strooien
Geef een reactie