• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Chinese recepten » Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

16 april 2015 By Yvette Jaarsma Laat een reactie achter

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes

Zoutliefhebber

Gekruid eten… Je houdt ervan of niet. Zelf ben ik wel van de hete peper in mijn dish. Maar toen ik laatst een vriendin aan tafel had, besefte ik dus dat niet iedereen deze mening deelt. Waar ik vrolijk de een na de andere hap naar binnen schoof, liep zij rood aan om uiteindelijk de lepel erbij neer te leggen. Te pittig. Mijn liefde is ook wel van de heet dus dat komt mooi uit. Helaas verschillen we over het gebruik van zout wel van mening. Het is volgens hem nooit zout genoeg. Bij deze dan een gerecht speciaal voor meneer. Gepocheerde kip in zoute sjalotten. Kost effe een nachtje marineren, maar dan heb je op zeker menig zoutliefhebber aan jouw kant.

Gepocheerde kip in zoute sjalotjes
 
Bewaar Print
Voorbereiding
12 uren
Bereiding
45 minuten
Totaal
12 uren 45 minuten
 
Kip gegaard in water met gezouten sjalotten. Lekker met mihoen en gekookte paksoi.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Chinees
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 200 g sjalotjes, in dunne ringetjes
  • 5 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel droge sherry
  • 500 g kipfilet
  • 1 liter kippenbouillon
  • 2 bosuitjes fijngehakt
Bereidingswijze
  1. In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
  2. Kipfilet inwrijven met zout
  3. In pan bouillon aan de kook brengen
  4. Zet het vuur uit
  5. Kipfilet erin leggen en 30 minuten gaar laten worden
  6. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal
  7. Bosui door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Google
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Gearchiveerd onder:Chinese recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten Gelabeld met:Bosui, Gember, Kip, Kippenbouillon, Olijfolie, Sesamolie, Sherry, Sjalot

Zoeken

Previous Post: « Tom Kha Gai
Next Post: Bosbessen yoghurtcake »

Reader Interactions

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

recept bananen chili dressing

recept bananen chili dressing

Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

Vis op de BBQ

Forel op de BBQ

Bloemkoolsoep met gotgonzola

Recept Bloemkoolsoep met gorgonzola

Inktvis met ketjap en paksoi

Inktvis met ketjap en paksoi

Recept Gevulde koolrolletjes

Recept Gevulde koolrolletjes

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Paprikasoep met garnalen in kropslaschuitje

Aardbeienscones

Aardbeienscones

Recept Thaise salade met mango

Recept Thaise salade met mango

Kalfschnitzel met balsamicojus

Kalfsschnitzel met balsamicojus




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • Mmmmm! Pollo tonnato! Lekker als makkelijk voorgerecht en tegelijkertijd ook sjiek! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #foodstyle #pollotonnato #kip #foodblog #foodie #italianfood
  • Op deze koude dag lust ik wel een lekkere warme soep als lunch. Deze bloemkool/kaas soep is dan perfect! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #leukerecepten #comfortfood #foodstyle #eenpansgerecht #foodie #foodblog #foodpics #soup #vegetarianrecipes #vegetarisch #bloemkoolsoep
  • Comfortfood op z’n best!!! Romige garnalen met spinazie en kaas uit 1 pan. Lepel erbij en ik ben een happy camper😋😋😋. Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #comfortfood #garnalen #foodstyle #leukerecepten #spinazie #foodie #foodpics #foodblog #eenpansgerecht
  • Mmmm! Pizza! Maar dan met een bodem van Turks brood. Lekker om te delen als lunch! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #pizza #foodstyle #foodie #foodblog #turksbrood #leukerecepten
  • Een heerlijke burger met hummus en feta! Weer eens wat anders! Moet je proberen! Link in bio! *
*
#foodstyle #foodie #foodblog #foodpics #burger #meat #hamburger #hummus #hummusaddict
  • In januari mag het ook feest op je bord zijn. Deze zalmbonbon is gevuld met ricotta en bieslook😋. Heerlijk! Link in bio. *
*
#makkelijkemaaltijd #koolhydraatarm #zalmbonbon #zalm #foodblog #foodpics #foodie #ricotta #foodstyle
  • Lekker gezond en koolhydraatarm! Deze ovenschotel met gehakt, courgette en feta is heerlijk op deze koude dagen! Link in bio! *
*
#koolhydraatarm #ovenschotel #foodie #foodpics #foodblog #meat #makkelijkemaaltijd #comfortfood

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in

x sluiten

Volg mij op Instagram voor nog meer leuke recepten!

Volg mij op Instagram
loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres.
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.