Zoutliefhebber
Gekruid eten… Je houdt ervan of niet. Zelf ben ik wel van de hete peper in mijn dish. Maar toen ik laatst een vriendin aan tafel had, besefte ik dus dat niet iedereen deze mening deelt. Waar ik vrolijk de een na de andere hap naar binnen schoof, liep zij rood aan om uiteindelijk de lepel erbij neer te leggen. Te pittig. Mijn liefde is ook wel van de heet dus dat komt mooi uit. Helaas verschillen we over het gebruik van zout wel van mening. Het is volgens hem nooit zout genoeg. Bij deze dan een gerecht speciaal voor meneer. Gepocheerde kip in zoute sjalotten. Kost effe een nachtje marineren, maar dan heb je op zeker menig zoutliefhebber aan jouw kant.
- 200 g sjalotjes, in dunne ringetjes
- 5 cm verse gemberwortel, geraspt
- 2 eetlepels olie
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 eetlepel droge sherry
- 500 g kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 2 bosuitjes fijngehakt
- In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
- Kipfilet inwrijven met zout
- In pan bouillon aan de kook brengen
- Zet het vuur uit
- Kipfilet erin leggen en 30 minuten gaar laten worden
- Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal
- Bosui door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen
Geef een reactie