Kleverige zompige stukjes
Toen ik laatst mijn keukenkastjes aan het uitmesten was stuitte ik op een zak Tutti Frutti. Ik moet dan altijd denken aan kleverige zompige stukjes gedroogd fruit waar je eigenlijk na 1 hap al genoeg van hebt. Het klinkt ook een beetje tuttig vind je niet? Beetje laf, zoals een kus van je broer. Maar wat als je het nu eens in een simpele salade zou verwerken… Die zak moest toch een keer leeg dus ik besloot dezelfde avond nog deze Marokkaanse variant. Ik pocheerde de kip, maar als je daar geen tijd of gewoon geen zin in hebt, kun je de kip ook bakken of gerookte kip kopen.
- 2 kipfilets
- 100 gram sperziebonen
- 8 gedroogde abrikozen
- 4 el Griekse yoghurt
- 1 el honing
- 1 tl kaneel
- 1 tl komijn
- 1 tl harissa (kun je vervangen door sambal)
- 100 gram kikkererwten (mag ook uit blik)
- Handje amandelnoten
- Kneep citroensap
- Koriander (optioneel)
- Week de kikkererwten een nacht in water en giet af
- Doe ze in een pan met ruim water
- Kook de kikkererwten 10 minuten op hoog vuur zonder deksel
- Zet het vuur dan laag en kook nog 20 minuten zachtjes met deksel op de pan
- Als je voorgekookte kikkererwten uit blik gebruikt alleen laten uitlekken
- Leg de kipfilets in een pan met water
- Ze moeten geheel onder water staan
- Breng aan de kook
- Zet dan het vuur uit en laat met deksel op de pan nog 30 minuten staan
- Kook de sperziebonen in 5 minuten gaar
- Giet de kip af en pluk met je handen de kip in kleine stukjes
- Leg de kip samen met de sperziebonen, kikkererwten, amandelen en abrikozen op een bord en hussel door elkaar
- Meng de yoghurt met de harissa, kaneel, komijn en kneep citroensap
- Schep een grote eetlepel over de salade en geef de rest erbij
- Garneer met koriander
Geef een reactie