Poncho party
Leve de Hollandse zomer. Ik was klaar voor een dagje feesten op festival Damaris in Amsterdam. Korte broek en top met slippers lagen al klaar en ook de zonnebrand mocht niet ontbreken. Helaas. Ik was weer eens te voorbarig. De korte broek werd verruild voor mijn warme jeans en de top voor een fleecejack. En de zonnebrand liet ik ook maar thuis. Het was namelijk gewoon bagger met een grote B. De regen kwam met bakken uit de hemel en we worstelden ons dan ook gelijk in de poncho’s. Daar liepen we dan over het troosteloze terrein. Het leek of de organisatie al een voorgevoel had voor het slechte weer want we kregen bij het ticket een entreebewijs voor de sauna kado. Had ik die dag inderdaad liever in gezeten. Maar gelukkig was het later die dag een paar uurtjes droog. Konden we de Hennie Huisman karaokeshow net nog effe meepikken. Ook de dag er na was er van een zomer nauwelijks iets te merken. Daarom deze winterse dish van gestoofde kalfsrib met polenta. Nu maar duimen voor de zomer.
- 200 gram polenta
- 500 g kalfsriblappen
- 2 rode uien
- 3 teentjes knoflook
- 50 g bloem
- olijfolie om in te bakken
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml rode wijn
- 500 ml water
- 1 runderbouillonblokje
- 1 el oregano (gedroogd)
- Pel en snijd de ui in parten
- Pel en snijd de knoflook grof
- Strooi de bloem op een bordje
- Dep de kalfsriblappen droog met keukenpapier
- Snijd de kalfsriblappen in grove blokjes en wentel door de bloem
- Klop de overtollige bloem eraf
- Verwarm een scheut olie in een stoofpan en bak de kalfsriblappen rondom in circa 4 minuten goudbruin
- Voeg de uien en de knoflook toe en bak circa 2 minuten mee
- Breng op smaak met een beetje zout en wat versgemalen peper
- Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut
- Schenk de rode wijn erbij en laat de alcohol in circa 1 minuut verdampen
- Schenk het water erbij en voeg het runderbouillonblokje en oregano toe
- Breng het geheel tegen de kook aan
- Stoof de kalfsriblappen op middelhoog vuur in circa vier uur gaar
- (voeg extra water toe indien het droog kookt)
- Maak de polenta volgens de verpakking klaar
- Schep op elk bord een lekkere schep polenta en leg de stoofschotel daarop
Geef een reactie