Een frisse duik
Ik twijfel of ik jullie deze anekdote wel ga vertellen, want de kans op een duh momentje is erg sterk aanwezig. Maar vooruit, met de billen bloot miss culinair. Een aantal vakanties geleden boekten we een reisje naar Portugal. We verbleven in een appartementencomplex met poolbar. Ons verheugend op een stevig potje poolen hadden wij bij wijze van spreken onze keuen al gekrijt. Maar eenmaal ter plaatste bleek dat ik me beter bikini proof had kunnen maken want de poolbar was een bar met, jawel daar komt ie, duh!! een zwembad. En om het nog erger te maken vroegen wij aan de eigenaar van het complex waar dan toch die pooltafel was. Je begrijpt, ze waren niet direct overtuigd van onze intelligentie… Wij hebben er wel om moeten lachen en verzoenden ons met de gedachten aan een frisse duik. En na een dag aan de pool heb je wel zin in een zomers licht voorgerecht. Deze gevulde paprika met kabeljauw en creme freche smaakt dan opperbest. Is trouwens ook prima te combineren met een avondje poolen, maar goed wel effe checken voordat je in het plaatselijke zwembad staat.
- 4 rode puntpaprika's
- 125 ml crème fraiche
- 400 gram kabeljauw of andere stevige witvis
- 1 teen gehakte knoflook
- 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
- Gedroogde tijm
- Verwarm de oven op 200 graden
- Snijd de paprika's doormidden en verwijder de zaadlijsten
- Leg de paprika's naast elkaar in een ovenschaal
- Snijd de kabeljauw in kleine blokjes
- Vul de paprika's met de kabeljauw
- Meng de crème fraiche met de knoflook, zout en peper, tijm naar smaak en 50 gram Parmezaanse kaas
- Verdeel dit mengsel over de paprika's
- Verdeel de overige Parmezaanse kaas over de paprika's
- Bak de paprika's 25 minuten in de oven totdat ze goudbruin zien
- Zet dan de gril aan en gril ze nog 10 minuten voor een mooi bruin korstje
- Lekker met wat veldsla
Josée
Jammie! Klinkt heerlijk, ga ik binnenkort proberen! X
Yvette Jaarsma
Doen! Deze is ook erg lekker!XXX
Om je vingers bij af te likken, heeeeerlijk!
Dank je! Super dat je het gemaakt hebt.
erg lekker zeker aan te raden .