De Parade
Elk jaar, weer of geen weer, ben ik op de Parade te vinden. Ik ben dol op die vrijheid blijheid sfeertje dat dit festival uitstraalt. Lekker rosé nippen met je voetjes in het gras en een voorstelling bezoeken die soms werkelijk waar nergens over gaat. Zo heb ik eens een half uur naar een stel verklede blauwe smurfen zitten staren die kennelijk heel intellectueel bezig waren, want alle bezoekers keken er met volle ernst naar. Ja, dan durf je toch niet in je eentje hardop te lachen van al die zotheid. Maar ik heb ook mooie concerten gezien, gezwierd in de zweefmolen, gedanst in de silent disco en me verbaasd hoe iemand blind een Rubik’s cube in elkaar kon zetten. En tussen al die leut door, haal ik standaard een sappig kippetje van het spit met een salade on the side. Nog een paar maanden en dan mag ik weer. Can’t wait!
- 2 piepkuikens
- 8 gedroogde abrikozen
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- Handje pistachenoten
- Sla naar keuze
- 3 el boter
- 1 el mosterd
- 2 el honing
- Week de abrikozen 4 uur in een kommetje met water
- Snipper de ui en hak de knoflook klein
- Snijd de abrikozen in kleine stukjes
- Bewaar het water waarin je ze geweekt hebt
- Verhit 2 el olijfolie in een steelpan
- Smoor de ui en de knoflook zachtjes glazig
- Voeg de abrikozen toe
- Laat 2 minuten smoren
- Hak de pistachenoten fijn
- Maak de kip schoon door goed af te spoelen met water
- Ook de binnenkant even goed doorspoelen
- Vul de buik van de kip met het abrikozen/ui/knoflook/pistache mengsel
- Knoop de kip dicht met een elastiekje of touw zodat de vulling er niet uitloopt
- Verwarm de oven op 190 graden
- Leg de kippetjes in een ovenschaal
- Bestrijk het vel aan alle kanten met de honing
- Leg op elk piepkuiken anderhalve lepel boter
- Giet het weekwater van de abrikozen (150 ml) in de ovenschaal
- Zet de schaal 55 minuten in de oven
- Bedruip de kippetjes af en toe met het vocht uit de ovenschaal zodat ze sappig blijven
- Haal ze uit de oven en verpak ze per stuk in aluminium folie
- Laat 15 minuten rusten
- Meng door het sap in de ovenschotel de mosterd tot een egale dressing
- Giet deze dressing over de sla
- Leg de kip op een plank en serveer de salade er naast
Geef een reactie