Take me home, country roads
Soms zit het leven vol onverwachte wendingen. Tien jaar geleden maakten de mister en ik onze eerste reis buiten Europa. We gingen met een groepsreis mee naar Thailand. Best spannend wie er samen met ons op Bangkok in de voor ons bestemde busjes stapten. Gelukkig waren het stuk voor stuk leuke peeps en ik had al snel zo’n schoolreisje gevoel over mij heen. Mee blèren met de muziek in de bus en ’s avonds met z’n allen aan de cocktails. Ok, dat laatste deed je niet echt op schoolreis, maar je snapt mijn punt. Onlangs had ik onverwacht weer contact met een reisgenoot en pakten we samen een terrasje. Allebei tien jaar ouder en wat rimpeltjes verder, maar de reis zat nog wel vers in het geheugen. Herinneringen en anekdotes werden opgehaald en helemaal bijgepraat weer terug naar huis. Ter ere van die mooie reis dit Thaise gerecht van groene curry met worst en taugé.
- 8 runderworstjes
- 500 gram taugé
- 4 uien in kleine ringen gesneden
- Mix voor groene curry (koop een goede bij de toko)
- Handvol pinda's
- 1 blik kokosmelk
- Rooster de worstjes in een voorverwarmde oven van 180 graden circa 30 minuten
- Draai af en toe om
- Fruit de ui in een scheut olijfolie glazig in circa drie minuten
- Voeg currypasta naar smaak toe (ik gebruikte 2 eetlepels)
- Roer goed door de uien
- Voeg de kokosmelk toe en roer tot een egaal mengsel
- Doe de taugé in een kom en giet er kokend water over
- Laat 1 minuut staan en giet af
- Schenk de curry in 4 kommen en voeg de taugé toe
- Snijd de worstjes door de helft en leg op de curry
- Bestrooi met pinda's
Geef een reactie