• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Groene curry stoofpot

Recept Groene curry stoofpot

2 maart 2019 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Groene curry stoofpot

Thaise stoofpot

Iedereen die wel eens in Thailand is geweest kent de Thaise curry wel. Soms lekker pittig en soms mild, maar altijd zeer goed op smaak. Je hebt verschillende varianten, of wat zeg ik… Er zijn zoveel varianten als er Thai zijn. Iedereen heeft wel zijn of haar eigen recept.

Aziatische twist

De basis is echter altijd een pasta van groene, rode of gele curry. Die kun je natuurlijk zelf maken, maar mocht je daar even geen zin in hebben dan koop je het kant en klaar. Daarbij is kokosmelk ook een onmisbaar ingrediënt en niet te vergeten de vissaus. Daar geef je aan elk gerecht instant een Aziatische twist. Normaal gesproken roerbakken ze in Thailand de runderreepjes of kip heel kort om daarna toevoegen aan de curry. Het leek mij leuk om een Hollands gerecht zoals stoofvlees eens te mengen met de Thaise keuken.

Traditionele stoofpot

Meestal maak ik stoofvlees namelijk met bier, ontbijtkoek, appelstroop en mosterd. Klik hier voor het recept. Dit keer liet ik de runderriblappen in de kokosmelk sudderen totdat ze boterzacht waren. Met natuurlijk vissaus en limoen als smaakmakers. In plaats van sugarsnaps kun je ook peultjes gebruiken. De koriander is optioneel, ik weet dat sommige onder ons daar namelijk van gruwelen. Je kunt ook het gerecht leuk bestrooien met wat fijngehkate cashewnoten of pinda’s. Serveer er een kom witte rijst bij en klaar is jouw fushion meal!

Hier nog een lekker curry recept, maar dan met garnalen.

Recept Groene curry stoofpot
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
240 minuten
Totaal
4 uren 15 minuten
 
Een heerlijke geurende stoofpot die makkelijk te bereiden is. Serveer er rijst bij en Thaise kroepoek.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Thais
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 600 gram magere runderriblappen
  • 2 uien, gesnipperd
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el groene currypasta
  • 150 gram tauge
  • 150 gram sugarsnaps
  • 2 el vissaus
  • 1 tl limoensap
  • Handvol koriander (optioneel)
  • olijfolie
Bereidingswijze
  1. Snij de riblappen in kleine vierkantjes
  2. Verhit een scheut olijfolie in een stoofpan
  3. Voeg de uien en vlees toe
  4. Bak het vlees met de uien al omscheppend aan alle kanten bruin
  5. Zet het vuur dan op de laagste stand en meng het vlees en ui met de groene currypasta
  6. Laat een paar minuutjes garen
  7. Voeg de kokosmelk, vissaus en limoensap toe en roer alles voorzichtig door elkaar
  8. Zet het deksel op de pan en laat vier uur stoven
  9. Kook de sugarsnaps beetgaar en voeg het laatste kwartier aan de stoofschotel toe
  10. Blancheer de tauge 30 seconden in kokend water en laat uitlekken
  11. Verdeel de stoofpot over vier kommen en verdeel daar de taugé over en eventueel de koriander
  12. Serveer met rijst
3.5.3226

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten, Thaise recepten Tagged With: Curry Pasta, Kokosmelk, Koriander, Limoensap, Runderriblappen, Sugarsnaps, Taugé, Vissaus

Zoeken

Previous Post: « Recept Zuurkool frittata met ananas
Next Post: Recept Italiaanse burger met mozzarella »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Recept Geroosterde tomaten met mozzarella

Recept Aubergines in miso marinade

Recept Aubergines in miso marinade

Pangasiusfilet met creme fraiche en kappertjes

Pangasiusfilet met creme fraiche en kappertjes

Omelet met garnaal

Omelet met garnaal

Recept Kibbeling met erwtenpuree en chips

Recept Kibbeling met erwtenpuree en chips

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept chocoladebonbons met vier ingrediënten

Recept Milkshake

Recept Milkshake

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Zalmbonbon met ricotta

Recept Indiase visburgers

Recept Indiase visburgers

Recept Saucijzen met venkel

Recept Saucijzen met venkel




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.