Hamburger met gebakken ei
Lieve lezers! Is dit niet de meest epic burger ooit! Deze burger is zo groot dat je ‘m echt met twee handen vast moet pakken. Ik weet zeker dat ie niet zou misstaan op de kaart van een echte Amerikaanse diner. Je weet wel, van die tenten die je in films ziet. Met van die leren rode krukken aan de bar en zitjes langs de wand. Waarbij de serveerster elke ronde langs komt om je kop koffie gratis bij te vullen. Ja, daar zie ik deze all American burger zeker wel op het menu staan.
Gezonde burger
Kijk, of deze burger nu onder de noemer fast food valt, daar valt over te twisten. Ik heb hier in elk geval mager rundergehakt gebruikt en dat is nog altijd minder vet dan half om half gehakt of ‘gewoon’ rundergehakt. Je kunt er voor kiezen om de mayonaise weg te laten en alleen voor ketchup en mosterd te kiezen. Of neem een volkoren bol in plaats van een witte bol. Tomaten en augurken en ui zijn ook gezond dus neem daar vooral ruim van. ik heb hier twee plakjes kaas op de burger gedaan, maar je kunt ook een plakje minder nemen. Zie, je kunt het zo gezond maken als je zelf wilt. Al is een dagje cheaten ook helemaal geen probleem, toch!
Verras je werderheft, vriend, vriendin, familie of jezelf dus eens met deze heerlijke burger. Je kunt ook eens voor een garnalenburger kiezen. Geloof me, daar zul je echt een visliefhebber mee plezieren. Of maak voor een vega vriend of vriendin eens deze bietenburger. zelfs de grootste carnivoor heb ik daar mee over de streep gehaald om vaker vega te eten.
Geniet allemaal van het mooie weer en laat mij weten als je ‘m gemaakt hebt.
- 300 gram rundergehakt
- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 tl ketchup
- Paar druppels tabasco
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gerookt paprikapoeder (optioneel)
- 1 tl worcestersaus
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- 2 witte harde bolletjes
- 2 eieren
- 4 el ketchup
- 2 el mosterd
- 2 el mayonaise
- 100 gram rode ui, gesnipperd
- 8 plakjes augurk
- 8 plakjes tomaat
- 4 plakken cheddarkaas
- Kneed alle ingrediënten voor de burgers door elkaar en voeg zout en peper naar smaak toe
- Vorm met je handen twee burgers en leg deze minimaal afgedekt een half uur in de koelkast om op te stijven
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan
- Bak de ui al omscheppend bruin en haal dan uit de pan en doe de ui in een kommetje
- Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan
- Bak de burgers in circa 15 minuten gaar en keer regelmatig
- Leg de laatste twee minuten de kaas op de burgers zodat de kaas smelt
- Bak de eieren in een aparte pan en zorg dat de dooier heel blijft
- Snij de broodjes open
- Meng de mayonaise met de mosterd en ketchup
- Verdeel deze saus over de broodjes helften
- Beleg dan met de burger, tomaat, rode ui en augurk
- Leg het ei op de burger
- Leg de bovenste helft van het broodje er op
- Lekker met frietjes
Geef een reactie