Streetfoodserie deel 3
Ik ben dol op de Ikea. Niet dat ik nou mijn hele huis getransformeerd heb tot een Ikea showroom, nee, subtiel staan er her en der wat Billy’s en Svennen opgesteld. Maar het is al leuk om door die winkel te struinen op zoek naar inspiratie. Hoe krijgen ze het trouwens voor elkaar om een bank en een eettafel met stoelen, en een bed en een kast in een ruimte van 30 m2 te plaatsen. Moet die interieurspecialist mij toch eens uitleggen. Ik heb een huiskamer van hetzelfde formaat, maar krijg er met geen mogelijkheid een bank in. Schijnbaar doe ik toch iets fout. M kreeg ik met de beste wil van de wereld de Ikea niet in. Maar daar heb ik iets op gevonden. Aan het eind van de looproute staat de hotdogkraam waar je voor een euro een hotdog met onbeperkte vulling kan scoren. Met dit in gedachte wil meneer wel mee. En voor alle Ikea loze dagen maakte ik zelf deze variant. Niet echt een Zweedse worst, maar who cares. Lekker is ie!
- 2 worsten naar keuze (ik koos voor kalfssaucijsjes)
- 100 gram zuurkool
- 2 uien (fijn gehakt)
- 1 el tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 250 gr ketchup
- 3 el balsamico azijn
- 2 el honing
- ½ el sojasaus
- 1 tl chilipoeder
- 2 el kerriepoeder
- Twee broodjes naar keuze
- Hak de uien heel fijn en smoor ze in de pan in een scheut olijfolie.
- Voeg tomatenpuree toe en blus af met een beetje water.
- Voeg nu ketchup, honing en balsamico toe en laat even doorkoken.
- Breng nu de saus op smaak met sojasaus, chilipoeder en de kerriepoeder.
- Als de saus te dik is ietsje verdunnen met water.
- Leg de zuurkool op de broodjes en leg de worst er op.
- Lepel de saus op de worst en strooi er nog wat kerriepoeder overheen.
Geef een reactie