Meer dan 1000 woorden
Ik zat laatst op een terrasje. Ok, dat is niet echt wereldschokkend nieuws denk je nu vast, maar wacht, ik ben nog niet klaar. Het zat namelijk zo. Tijdens het drinken van een lekker glas wijn zag ik via monitoren op de muur de diverse gerechten die het eetcafe serveerde voorbij komen. Ik vind dat dus een regelrechte afknapper. Van die laffe foto’s van de saté, hamburgers, zalm en vooruit doe eens gek, de salade met geitenkaas. Ik weet nog wel dat toen de mister en ik nog weinig budget hadden, wij ons hier niet door lieten afschrikken. Anno 2015 ben ik een eetsnob geworden die er heel snobistisch vanuit gaat dat het eten dan vast wel waardeloos moet zijn gezien de fotografie kunsten van de chef. Gelukkig dacht mijn mede terrasgenoot er hetzelfde over en togen wij saampjes naar de monitorloze stek om de hoek voor onze portie gegrilde zalm. Betaal je wel iets meer voor, maar dan is je innersnob tenminste wel tevreden. Vandaag deze indiase curry met kip en sperziebonen. Een foto zegt immers toch meer dan 1000 woorden…
- 400 ml kokosmelk
- 5 eetlepels zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 2 theelepels gemalen korianderzaad
- 2 theelepels gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen kardemom
- 1 blikje tomatenpuree à 70 g
- 1 blik tomatenstukjes op sap (400 g netto)
- 5 centimeter verse gemberwortel, geschild, gehakt
- 1 eetlepel bruine suiker
- Chilipeper
- 1 blaadje laurier
- 400 gram kipfilet in blokjes gesneden
- 300 gram sperziebonen
- Verhit 4 eetlepels olie in een wok en bak de ui 3 minuten op laag vuur
- Voeg knoflook, korianderzaad, komijn en kardamom toe en roerbak nog circa 1 minuut op laag vuur
- Roer eerst de tomatenpuree, gember en suiker erdoor en schenk vervolgens de tomaatstukjes en kokosmelk erbij
- Bestrooi met chilipeper naar smaak en roer even door
- Voeg het laurierblaadje toe en laat de saus ongeveer 5 minuten zachtjes pruttelen
- Roerbak intussen de kip op hoog vuur in 1 eetlepel olie tot hij om en om krokant en bruin is en schep ze door de saus
- Kook de sperziebonen beetgaar en giet af
- Voeg ook toe aan de curry
- Maak de curry op smaak met zout
Geef een reactie