Mamma
Dat mijn moeder geen culinair wonder in de keuken is dat heb ik al eens verteld. Maar zo af en toe kwam er toch een inner chefkok in haar naar boven en kookte zij iets anders dan aardappel, groenten en vlees. Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren. Mijn moeder had van een vriendin het recept voor kip korma gekregen. Tegenwoordig is dat heel normaal, maar toen nog best exotisch. Helaas zag het er eenmaal op het bord wat minder appetijtelijk uit. Al gauw werd deze dish dan ook kip koor maar genoemd, je weet wel, als in koren slash overgeven. Enfin, mijn moeder was duidelijk not amused en wij zaten de volgende dag gewoon weer aan de Hollandse pot. Ik wilde toch een poging wagen. Resultaat was verrassend lekker. Kom je snel een keer proeven mam?
- 400 g kipfilet
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook
- 1 cm verse gember
- 2 tl garam masala
- 250 ml Griekse yoghurt (niet de magere variant)
- 55 g amandelschaafsel
- 200 ml kokosmelk
- 15 g verse koriander
- Snijd de kip in stukken
- Snijd het steeltje van de rode peper
- Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees fijn
- Snijd de knoflook fijn
- Schil de gember en snijd fijn
- Meng de kip, rode peper, knoflook, gember en garam masala door de yoghurt en marineer minstens 4 uur afgedekt in de koelkast
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 2 min. goudbruin
- Laat afkoelen op een bord.
- Laat het kipmengsel op kamertemperatuur komen
- Doe het kipmengsel met de kokosmelk en de helft van de amandelen in een hapjespan en laat op laag vuur 15 min. zachtjes koken met de deksel op de pan
- Neem de deksel van de pan en laat het vocht op laag vuur 5 min. inkoken
- Snijd ondertussen de koriander grof
- Bestrooi de kip korma met de koriander en de rest van het amandelschaafsel
Geef een reactie