Italiaanse burger met mozzarella en tomaat
Wie is er nou niet dol op Italiaans eten? Ik wel in elk geval. Ook meneer CurlsCulinair lust graag een pizza, pasta of een salade caprese. Toen we nog net verkering hadden, haha, twintig jaar geleden gingen we standaard naar de pizzeria in de stad om daar samen pizza’s te eten. Tja, als je nog student bent dan heb je nu eenmaal niet zoveel te besteden.
Pizza pakken
Meneer CurlsCulinair nam altijd een pizza met fruit of met salami. Ik nam altijd een pizza vegetariana, met heel veel groenten dus. tegenwoordig gaan we bijna niet meet naar de pizzeria, ik duik liever zelf de keuken in om een lekkere Italiaanse maaltijd op tafel te zetten. Wil je bijvoorbeeld zelf pizza maken? Klik hier voor een heerlijke vega pizza.
Burgers zijn favoriet
Hamburgers zijn ook al jaren favoriet. Ik kan echt genieten van een goede hamburger met diverse toppings. Vandaag daarom een leuke variant op de salade caprese. Je weet wel, die bekende combinatie van tomaat, mozzarella en basilicum. Vandaag doen we de tomaat en mozzarella op een burger en verpakken we het in een Italiaanse bol.
Wil je ook een keer een salade caprese maken? Klik dan hier voor het recept!
- 2 runderhamburgers (ik heb de Black Angus burgers van de AH gebruikt)
- 2 tomaten
- 1 bol mozzarella
- 100 gram gemengde sla
- 2 Italiaanse bollen
- 2 el mayonaise
- 1 el balsamicoazijn
- Scheut olijfolie
- Verhit de olijfolie in een koekenpan
- Bak de burgers (als je de de Black Angus burgers neemt) in 14 minuten gaar
- Keer de burger regelmatig om
- Snij de tomaten in plakken
- Meng de mayonaise met de balsamicoazijn
- Snij de mozzarella in plakken
- Snij de broodjes open en smeer de onderkant in met de mayonaise/balsamico saus
- Leg daarop 50 gram sla en verdeel de plakken van 1 tomaat er over
- Leg daarop de burger en de mozzarella
- Leg de bovenkant van het broodje op de burgers
Geef een reactie