• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Hoofdgerechten » Recept Italiaanse garnalen met spinazie

Recept Italiaanse garnalen met spinazie

8 februari 2019 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Recept Italiaanse garnalen met spinazie

Garnalen met spinazie

Soms heb ik zo’n zin in comfort food. Nu denk je bij garnalen met spinazie nu niet direct aan comfort food, maar geloof me, dat is dit gerecht wel.

Want wat is nu het ingrediënt waardoor het zo zacht en romig naar meer smaakt… Juist, je raadt het natuurlijk al! De room! Nu heb ik gekozen om kookroom light te gebruiken. Hoef jij uiteraard niet te doen. Normale kookroom maakt het namelijk nog romiger en voller van smaak. Als je echter op de calorieën let dan gebruik je de light variant.

Comfort food

Wat maakt comfort food nou nog meer zo tja… comfort? Inderdaad, door kaas. Veel kaas. Dus ik raspte er een flinke hoeveelheid parmezaanse kaas over heen. Is natuurlijk ook niet heel goed voor je dieet, maar nog altijd minder calorieën dan geraspte oude kaas. En we hadden het over comfort food dus dan mag het!

Maak dus dit gerecht, steek de kaarsen en en hul jezelf in je huispak. Schep het gerecht in een kom en plof lekker met je favoriete serie aan op de bank. Eet er een knapperig stokbroodje bij en eventueel een frisse groene salade.

Stoofvlees

Meer comfort food?  Ik vind stoofvlees altijd zo knus pruttelen in de keuken. En met patat erbij is het natuurlijk helemaal feest. Of deze cassoulet met worst. Staat ook bij mij in de top tien van comfort food.

Recept Italiaanse garnalen met spinazie
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
10 minuten
Totaal
20 minuten
 
Een heerlijk comfortfood gerecht. Lekker met knapperig stokbrood om in de saus te dopen.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 300 gram garnalen
  • 200 gram spinazie
  • 250 ml kookroom (light)
  • 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 5 tenen knoflook, fijngehakt
  • Zwarte peper uit de molen
  • Olijfolie
Bereidingswijze
  1. Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
  2. Fruit de ui en knoflook even aan
  3. Voeg dan de zongedroogde tomaten toe
  4. Bak nog circa 2 minuten
  5. Voeg dan de garnalen toe en bak al omscheppend nog een paar minuten
  6. Giet dan de kookroom in de pan en zet het vuur laag
  7. Verwijder de steeltjes van de spinaziebladeren
  8. Voeg beetje bij beetje al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
  9. Maal er peper naar smaak over heen
  10. Laat nog een paar minuten goed doorwarmen
  11. Serveer met knapperig stokbrood
3.5.3226

 

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hoofdgerechten, Italiaanse recepten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Garnalen, Knoflook, Kookroom, Parmezaan, Spinazie, Ui, Zongedroogde Tomaat

Zoeken

Previous Post: « Recept Pizza van Turks brood
Next Post: Recept Bloemkoolsoep »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recensie Kookboek Vet lekker

Recensie Kookboek Vet lekker

Recept Merengue

Recept Merengue

Cakerecept Kaneelcake

Cakerecept Kaneelcake

Garnalen in tomatensaus met feta

Garnalen in tomatensaus met feta

Muffins met champignon en parmezaan

Recept Muffins met champignon en parmezaan

Gewonnen brunch

Gewonnen brunch

Pompoen Gnocci met salieboter

Pompoen Gnocci met salieboter

Recept Koolhydraatarme taart met champignons en rookkaas

Recept Koolhydraatarme hartige taart met champignons en rookkaas

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Pasta met champignonsaus en biefstuk

Recept Shakshuka

Recept Shakshuka




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2023 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in