Garnalen met spinazie
Soms heb ik zo’n zin in comfort food. Nu denk je bij garnalen met spinazie nu niet direct aan comfort food, maar geloof me, dat is dit gerecht wel.
Want wat is nu het ingrediënt waardoor het zo zacht en romig naar meer smaakt… Juist, je raadt het natuurlijk al! De room! Nu heb ik gekozen om kookroom light te gebruiken. Hoef jij uiteraard niet te doen. Normale kookroom maakt het namelijk nog romiger en voller van smaak. Als je echter op de calorieën let dan gebruik je de light variant.
Comfort food
Wat maakt comfort food nou nog meer zo tja… comfort? Inderdaad, door kaas. Veel kaas. Dus ik raspte er een flinke hoeveelheid parmezaanse kaas over heen. Is natuurlijk ook niet heel goed voor je dieet, maar nog altijd minder calorieën dan geraspte oude kaas. En we hadden het over comfort food dus dan mag het!
Maak dus dit gerecht, steek de kaarsen en en hul jezelf in je huispak. Schep het gerecht in een kom en plof lekker met je favoriete serie aan op de bank. Eet er een knapperig stokbroodje bij en eventueel een frisse groene salade.
Stoofvlees
Meer comfort food? Ik vind stoofvlees altijd zo knus pruttelen in de keuken. En met patat erbij is het natuurlijk helemaal feest. Of deze cassoulet met worst. Staat ook bij mij in de top tien van comfort food.
- 300 gram garnalen
- 200 gram spinazie
- 250 ml kookroom (light)
- 50 gram zongedroogde tomaten, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 5 tenen knoflook, fijngehakt
- Zwarte peper uit de molen
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een diepe pan
- Fruit de ui en knoflook even aan
- Voeg dan de zongedroogde tomaten toe
- Bak nog circa 2 minuten
- Voeg dan de garnalen toe en bak al omscheppend nog een paar minuten
- Giet dan de kookroom in de pan en zet het vuur laag
- Verwijder de steeltjes van de spinaziebladeren
- Voeg beetje bij beetje al omscheppend de spinazie toe totdat alle spinazie geslonken is
- Maal er peper naar smaak over heen
- Laat nog een paar minuten goed doorwarmen
- Serveer met knapperig stokbrood
Geef een antwoord