Spaghetti met kalkoen
Nu moeten jullie weten dat ik dus nooit wat win. O ja, ik heb een keer als peuter een kist met sinaasappels gewonnen. De groenteboer had een wedstrijd uitgeschreven wie de leukste naam voor zijn pas aangeschafte konijn kon verzinnen. Tja, ik denk dat mijn moeder heel graag een sinaasappeltje wilde eten want zij verzon onder mijn naam een konijnennaam. Ik heb er de krant nog mee gehaald.
Winnaar
Anyways, na deze minute of fame heb ik nooit meer iets gewonnen. Aan hoeveel prijsvragen ik ook mee deed, niks, nada, noppes resultaat. Tot afgelopen week. Ik had meegedaan met een actie van het tijdschrift delicious. Wat schetste mijn verbazing? Ik was de winnaar van een heuse kerstkalkoen! Vijf kilo schoon aan de haak en gevuld met noten en gehakt.
Met z’n twee aan de kalkoen
Ik moest er mijn koelkast wel even voor verbouwen, maar dan heb je ook wat. Gisteren was het dan zo ver. Meneer CurlsCulinair en ik stonden voor de uitdaging om met z’n tweetjes deze giga kalkoen te lijf te gaan. Uiteraard hadden we een poging gedaan om wat meer liefhebbers te vinden, maar helaas. Iedereen had al andere diner plannen. Dan maar samen ons best doen.
Heel januari nog kalkoen
Natuurlijk was het veel te veel en eten we de hele maand januari nog kalkoen. Niet dat dit nu een straf is, want lekker was ie zeker!
Ik vroor de overige kalkoen in en maakte er dit gerecht met tomatensaus mee. Je kunt natuurlijk ook kipfilet gebruiken als je wel alle kalkoen opgegeten hebt.
En mocht je je buik dit jaar al hebben volgegeten aan kalkoen… Dit slanke gezonde kabeljauw met groenten uit de oven is een aanrader. Of ga eens voor een lekkere salade met zalm. Ook heel gezond en ideaal als je een avond licht wilt eten.
- 150 gram spaghetti
- 2 kalkoenfilets of kipfilets
- 500 ml tomatensaus
- 200 ml kippenbouillon
- 2 uien, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 200 gram spinazie
- 1 blik linzen, uitgelekt
- 75 gram gorgonzola
- 1 tl paprikapoeder
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verhit een pan met water tot het water kookt
- Zet dan het gas uit en leg de kalkoen of kip in het water
- Pocheer de kalkoen of kip 30 minuten en giet het water dan af
- Trek dan het vlees met je handen uit elkaar
- Verhit een scheut olie in een diepe pan
- Bak de uien en knoflook even aan
- Voeg dan de kip toe en schep alles goed door elkaar
- Voeg dan de tomatensaus en bouillon toe
- Voeg beetje bij beetje de spinazie al omscheppend toe totdat alle spinazie geslonken is
- Voeg de paprikapoeder toe
- Voeg peper en zout naar smaak toe
- Laat 15 minuten op zacht vuur pruttelen
- Kook dan de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing gaar en giet af
- Verdeel de spaghetti over twee diepe borden
- Verdeel de saus over de borden
- Verkruimel de gorgonzola over de saus
Geef een reactie