• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

8 december 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Thuis voor de buis

Alhoewel ik een echte fan van de zomer ben, heeft de herfst toch ook zo haar charme. Gezellig de kaarsjes aan als de schemering al vroeg invalt. Dikke sokken in warme laarzen en gebreide vesten in plaats van slippers en shirts. En als het regent hoef je lekker de deur niet uit, maar mag je gewoon thuis cocoonen. Als de zon schijnt voel ik toch die terrasdruk. Ik moet dan dat terras op want morgen kan het immers weer gaan regenen. Heb ik in de herfst geen last van. Dan blijf ik lekker thuis voor de buis. En met de intrede van de herfst skippen we ook gelijk die lichte gezonde salades. Ik wil stoofpot, soep en stamppot. Dus zo gezegd en gedaan. Ik bereidde een kabeljauw met andijviestampot van rauwe andijvie met een romige kaassaus. Wel met vis om toch nog een staartje nazomer mee te pakken. Straks als het echt vriest en kraakt rond kerst serveer ik het wel traditioneel met geroosterde worstjes. Maar hopelijk duurt dat nog wel effies…

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
55 minuten
 
Hollands gerecht tussen zee en land met kabeljauw en andijviestampot.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 300 gram andijvie
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 100 ml melk
  • 4 stukken kabeljauw van 100 gram per stuk
  • 1 el appelstroop of schenkstroop
  • 40 gram bloem
  • 40 gram boter
  • 400 ml melk
  • 130 gram geraspte kaas (is precies een zakje)
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 180 graden
  2. Leg de kabeljauw in een schaal en druppel er de stroop overheen tot ze mooi glanzen
  3. Bestrooi met peper en zout
  4. Voeg een scheut witte wijn toe
  5. Zet 15 minuten in de oven
  6. Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar
  7. Giet af en stamp tot puree
  8. voeg de melk toe en roer door de aardappelen om het smeuïg te maken
  9. Voeg zout en peper toe
  10. Voeg nu de andijvie toe en mix goed met de aardappelen
  11. Laat als de boter smelten in een pan op een laag vuurtje
  12. De bedoeling is dat de boter volledig gesmolten is maar de boter mag zeker niet bruin worden
  13. helemaal vloeibaar moeten zijn
  14. Nu mag je de bloem toevoegen zorg er wel voor dat je alles goed roert tot een gladde massa (roux)
  15. Laat deze dan even op een laag vuurtje staan (circa 3 minuten)
  16. Als je alles drie minuten hebt laten garen dan voeg je de melk geleidelijk aan de roux toe
  17. Blijf het mengsel roeren tot het begint te binden
  18. Voeg nu geleidelijk de kaas toe terwijl je goed blijft roeren
  19. Ga door tot alle kaas opgenomen is en je een mooie egale saus hebt
  20. Voeg peper en zout naar smaak toe
  21. Leg de stamppot op een bord en leg het stuk kabeljauw op de stamppot
  22. Druppel er de kaassaus omheen
  23. Serveer de rest van de saus aan tafel
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Makkelijke recepten Tagged With: Aardappel, Andijvie, Appelstroop, Bloem, Cheddar, Goudse kaas, Kabeljauw, Melk

Zoeken

Previous Post: « Coquille met zeewier en sesam
Next Post: Rendang met komkommer en taugé »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Kipgerechten Wraps met kip en feta

Kipgerechten Wraps met kip en feta

Salade Ui Sinasappel

Salade ui en sinaasappel (met eend)

Recept Gevulde Koek

Recept Gevulde Koek

Kotelet met geroosterde ui en ricotta

Kotelet met geroosterde ui en ricotta

Recept Baklava

Recept Baklava

Sabayon van paprika en rode peper met wafels

Sabayon van paprika en rode peper met wafels

Recept Philly cheese steak

Recept Philly cheese steak

Salade met gerookte forel

Salade met gerookte forel

Geflambeerde garnalen in Pastis met venkel en stokbrood

Geflambeerde garnalen in Pastis met venkel

Recept Vis in zwarte bonensaus

Menu 5 keer vis




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.