• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Hollandse recepten » Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla

13 oktober 2015 By Yvette Jaarsma 2 Comments

Kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla

Mosterd

Is er iets Hollandser dan mosterd? Ik denk het bijna van niet. Bij mij ligt er standaard een tube mosterd in de voorraadkast. Ik heb namelijk de rare eetgewoonte om een flinke klodder mosterd over mijn groenten te knijpen. Ik weet het, zo niet culinair verantwoord, maar who cares. Ik geniet soms echt van gekookte broccoli met mosterd. Mijn schoonpaps haalt standaard een extra potje in huis als ik kom eten. Ik heb namelijk een keer in een avond zijn hele voorraad opgemaakt. En dat lieg ik niet, je mag het hem van mij vragen. Maar om niet helemaal als een culinaire barbaar over te komen dook ik de keuken in om deze mosterdsaus te bereiden. We blijven getrouw in Hollandse sferen door kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla te serveren.

4.0 from 1 reviews
Kabeljauw met mosterdsaus en gestoofde sla
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
25 minuten
Totaal
40 minuten
 
Kabeljauw uit de oven met mosterdsaus en gestoofde sla. Serveer er eventueel wat aardappelpuree bij
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hollands
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 kroppen sla
  • 25 gram boter
  • 2 kabeljauwfilets a 150 gram
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 el mosterd
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze
  1. Verwarm de oven op 200 graden
  2. Verwijder de buitenste bladeren van de sla zodat je alleen het lichtgroene hart over hebt
  3. Doe de harten met de boter en 3 eetlepels water in een hapjespan en stoof ze in 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn
  4. Draai ze af en toe om en bestrooi met zout en peper
  5. Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met peper en zout
  6. Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven
  7. Verwarm op matig vuur de crème fraiche met de mosterd
  8. Breng op smaak met peper en zout
  9. Serveer de saus met de vis en gestoofde sla
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Boter, Crème Fraiche, Kabeljauw, Mosterd, Sla

Zoeken

Previous Post: « Ceviche van garnalen met tabasco
Next Post: Burger met bacon en koolsla »

Reader Interactions

Comments

  1. Ad

    13 oktober 2015 at 12:14

    Hoi Yvette, ja heerlijk kabeljauw met een mosterd doop, ik kan het me herinneren dat me moeder het vroeger bijna wekelijks maakte, uiteraard op de vrijdag, visdag .
    Ik wist niet dat jij ook een beetje aan mosterd verslaafd bent.

    Beantwoorden
    • Yvette Jaarsma

      13 oktober 2015 at 12:27

      Hi Ad! Ja, ik ben lichtelijk verslaafd aan mosterd. Maar inderdaad heerlijk met vis. Maar ook bij kaas, groenten, en vlees.Waar niet bij, haha.

      Beantwoorden

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Aardappelpizza feta paprika

Aardappelpizza met feta en paprika

Rosti van zoete aardappel

Rösti van zoete aardappel

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Recept Stoofvlees met wortel en pastinaak

Kalfschnitzel met balsamicojus

Kalfsschnitzel met balsamicojus

Appelmoescake met diverse noten

Appelcake met diverse noten

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Makreel met boemboe, paksoi en seroendeng

Recept boterkoek met appel

Recept boterkoek met appel

Pompoen peer popcorn soep

Menu 5 keer soep

Recept Surinaams kippannetje

Recept Surinaams kippannetje

Bloemkoolpizza

Bloemkoolpizza




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.