Mosterd
Is er iets Hollandser dan mosterd? Ik denk het bijna van niet. Bij mij ligt er standaard een tube mosterd in de voorraadkast. Ik heb namelijk de rare eetgewoonte om een flinke klodder mosterd over mijn groenten te knijpen. Ik weet het, zo niet culinair verantwoord, maar who cares. Ik geniet soms echt van gekookte broccoli met mosterd. Mijn schoonpaps haalt standaard een extra potje in huis als ik kom eten. Ik heb namelijk een keer in een avond zijn hele voorraad opgemaakt. En dat lieg ik niet, je mag het hem van mij vragen. Maar om niet helemaal als een culinaire barbaar over te komen dook ik de keuken in om deze mosterdsaus te bereiden. We blijven getrouw in Hollandse sferen door kabeljauw met mostersaus en gestoofde sla te serveren.
- 2 kroppen sla
- 25 gram boter
- 2 kabeljauwfilets a 150 gram
- 1 dl crème fraiche
- 1 el mosterd
- Peper
- Zout
- Verwarm de oven op 200 graden
- Verwijder de buitenste bladeren van de sla zodat je alleen het lichtgroene hart over hebt
- Doe de harten met de boter en 3 eetlepels water in een hapjespan en stoof ze in 10 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn
- Draai ze af en toe om en bestrooi met zout en peper
- Leg de kabeljauwfilets op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi royaal met peper en zout
- Bak de filets in circa 10 minuten gaar in de oven
- Verwarm op matig vuur de crème fraiche met de mosterd
- Breng op smaak met peper en zout
- Serveer de saus met de vis en gestoofde sla
Ad
Hoi Yvette, ja heerlijk kabeljauw met een mosterd doop, ik kan het me herinneren dat me moeder het vroeger bijna wekelijks maakte, uiteraard op de vrijdag, visdag .
Ik wist niet dat jij ook een beetje aan mosterd verslaafd bent.
Yvette Jaarsma
Hi Ad! Ja, ik ben lichtelijk verslaafd aan mosterd. Maar inderdaad heerlijk met vis. Maar ook bij kaas, groenten, en vlees.Waar niet bij, haha.