• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Kabeljauw met paprikasaus

Kabeljauw met paprikasaus

22 oktober 2015 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kabeljauw met paprikasaus

Saus dilemma

Heb jij ze al gelezen de zogenaamde dinsdag dilemma’s? Op dilemmaopdinsdag.nl vind je elke dinsdag, wat niet geheel onlogisch is gezien de naam van de website, de meest bizarre levensvragen waar je een keuze uit moet maken. Voorbeeld: Of je avondeten bestaat elke dag uit bloembollen of er geldt elke avond een avondklok alleen voor jou (20.00). Wat dacht je van deze: Of je hebt krabbenscharen in plaats van armen of je kunt alleen maar zijwaarts lopen.
Dan ga ik toch liever elke dag om 20.00 zijwaarts naar huis in plaats van elke avond bloembollen eten met krabbenscharen. Wat zou jij doen als ik zou vragen of je liever nooit meer hartig eet of nooit meer zoet, nooit meer vlees of nooit meer vis of – laatste – nooit meer thee of nooit meer koffie? De vraag van vandaag was of ik zin had in rode of in een gele paprikasaus. Weg met die keuzestress, ik maakte ze gewoon allebei. Lekker deze kabeljauw met paprikasaus, maar als jij gekozen hebt voor vlees, fine by me!

Kabeljauw met paprikasaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
10 minuten
Bereiding
1 uur
Totaal
1 uur 10 minuten
 
Kabeljauw uit de oven in twee sauzen van gele en rode paprika. Serveer dit gerecht met gekookte en gezouten aardappelen die als eilandjes is de saus kunnen staan.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 2
Ingrediënten
  • 2 gele paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 600 ml groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • Olijfolie
  • 200 gram kabeljauw
Bereidingswijze
  1. Zet twee steelpannen op het vuur en smoor in elke steelpan 1 sjalotje en 1 teen knoflook in olijfolie zacht in 5 minuten
  2. Voeg dan in de ene pan de rode paprika's toe en in de andere pan de gele paprika's
  3. Laat nog enkele minuten smoren
  4. Voeg dan 300 ml bouillon aan de ene pan toe en 300 ml bouillon aan de andere pan
  5. Voeg zout, peper naar smaak toe
  6. Breng aan de kook
  7. Zet het vuur dan zacht en kook 15/20 minuten tot de paprika's zacht zijn
  8. Pureer eerst de gele paprika's met de staafmixer
  9. Spoel goed om
  10. Pureer dan de rode paprika's
  11. Duw de gele paprikasaus door een zeef tot je een egale soep hebt
  12. Spoel weer goed om
  13. Duw nu de rode paprikasaus door de zeef
  14. Verwarm de oven op 180 graden
  15. Leg de kabeljauw in een ovenschaal en giet er 100 ml witte wijn bij
  16. Peper en zout naar smaak over de vis strooien
  17. Bak 15 minuten in de oven
  18. Schenk beide sauzen tegelijkertijd in een diep bord
  19. Leg de vis er op
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Koolhydraatarme recepten, Leuke recepten Tagged With: Groentebouillon, Kabeljauw, Knoflook, Olijfolie, Paprika, Sjalot

Zoeken

Previous Post: « Tartaar van sardines met komkommer en gele tomaat
Next Post: Forel met gekarameliseerde rode biet »

Reader Interactions

Geef een antwoord Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Komkommer Boomstam

Gevulde komkommer

Indiase Kip Korma

Indiase Kip Korma

Recept Rode curry met kip en paprika

Recept Rode curry met kip en paprika

Geitenkaaslollies

Geitenkaaslollies

Recept Maissoep met krab en bosui

Recept Maissoep met krab en bosui

Recept Vis in zwarte bonensaus

Recept Vis in zwarte bonensaus

Garnalen in oregano, koriander en peterselie

Recept Garnalen in oregano, koriander en peterselie

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Kabeljauw met andijviestampot en kaassaus

Recept Meloenshake met garnalen

Recept Meloenshake met garnalen

Gekruide ossenworst met gefrituurde eidooier en mayonaise




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.