• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Foodblog CurlsCulinair

kook, proef, eet en smul | Recepten met en twist

  • Home
  • Voorgerechten
  • Hoofdgerechten
  • Bijgerechten
  • Nagerechten
  • Meer over…
    • Ingrediënten zoeken
    • Kookboeken en meer
    • Koolhydraatarme recepten
    • Gezonde recepten
    • Leuke recepten
    • Vegetarische recepten
    • Makkelijke recepten
    • Over mij
  • Nav Social Menu

Home » Keuken » Franse recepten » Kalfsschnitzel met Roquefortsaus

Kalfsschnitzel met Roquefortsaus

26 juli 2014 By Yvette Jaarsma Leave a Comment

Kalfschnitzel met spruitjes

Kruidenbuiltje voor vlees

Zoals jullie weten ben ik al enige tijd in de ban van het lezen van alle recepten uit de afgelopen twintig jaar Tip Culinair. Toen ik laatst dan ook lekker met vers kop koffie en de Tip uit augustus 1992 in de zon zat, viel mijn oog op Paupiettes de veau au Roquefort, oftewel kalfsschnitzel met Roquefortsaus. Snel scande mijn getrainde oog de lijst met benodigdheden en trof daar een apart ingrediënt aan, wat mijn oma in de jaren vijftig als zeer revolutionair beschouwd zou hebben. Er moest namelijk een kruidenbuiltje voor vlees in. Ik zweer het jullie, ik had er nog nooit van gehoord! Vergeten was de koffie, ik had immers een missie. Bij de supermarkt aangekomen wist ik even niet waar te beginnen. Nu kon ik het wel aan zo’n puisterige vakkenvuller vragen, maar die zien er niet direct uit of ze weten wat een kruidenbuiltje voor vlees is, laat staan waar ik dat überhaupt kan vinden. Dus dan zelf maar op zoek. Tegenwoordig beslaat de kruidenafdeling een heel gangpad nu elke chefkok ineens zijn eigen kruiden- en specerijenlijn aan ons wil slijten, dus het duurde even voordat ik elk potje en zakje had geïnspecteerd. Geen resultaat. Maar zo makkelijk krijg je mij niet klein, dus op naar de soepafdeling. En ja hoor, ergens in de krochten van de schappen, twee hoog en drie achter, zag ik een heel klein pakje met daarop de tekst: Uw vertrouwde kruidenbuiltje voor vlees. Met dito vertrouwd logo en voor maar 89 cent voor vijf builtjes. Mission accomplished! Ik spoedde mij naar huis en maakte daar beste mensen, de lekkerste jus uit mijn culinaire carrière. Ik serveerde de schnitzel met gekookte spruitjes. Oma kan trots zijn.

Kalfsschnitzel met Roquefortsaus
 
Bewaar Print
Voorbereiding
15 minuten
Bereiding
45 minuten
Totaal
1 uur
 
Scnitzel van kalfsvlees gevuld met Roquefortkruimels en vastgeknoopt met bieslook of ander lang eetbaar onderdeel. Lekker met spruitjes en bacon, en de bekende aardappel.
Auteur: Yvette Jaarsma
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans
Aantal personen: 4
Ingrediënten
  • 100 gram roquefort
  • 25 gram boter
  • 4 kalfsschnitzels
  • 1 ui gesnipperd
  • peper
  • 1 el olie
  • 1 dl witte droge wijn
  • 1 beker Crème fraiche
  • 1 kruidenbuiltje voor vlees
Bereidingswijze
  1. Het vlees op een stuk plastic huishoudfolie met een deegroller wat platter rollen.
  2. De verkruimelde roquefort erover verdelen.
  3. Oprollen zodat er een mooi rolletje gevuld met roquefort ontstaat.
  4. Met een cocktailprikker het rolletje vastzetten en beetje gemalen peper erover heen strooien.
  5. In een braadpan de olie met de boter verhitten.
  6. De gesnipperde ui twee minuten meebakken.
  7. Het vlees toevoegen en circa twee minuten rondom bruin bakken.
  8. Met een schuimspaan het vlees uit de pan halen en apart zetten.
  9. Aan het bakvet de wijn en het kruidenbuiltje toevoegen en al roerende aan de kook brengen.
  10. Vlees toevoegen en op zacht vuur circa 30 minuten laten stoven.
  11. Vlees op verwarmde borden leggen.
  12. Aan stoofvocht de crème fraiche toevoegen en al roerende verwarmen. Let op, niet laten koken!
  13. Saus over vlees schenken.
3.5.3208

Delen

  • WhatsApp
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • E-mail

Gerelateerd

Filed Under: Franse recepten, Hoofdgerechten, Leuke recepten, Makkelijke recepten Tagged With: Boter, Crème Fraiche, Kalf, Kruidenbuiltje, Olie, Roquefort, Witte Ui, Witte Wijn

Zoeken

Previous Post: « Bloemkoolpizza
Next Post: Bietenburgers »

Reader Interactions

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel het recept:  

Primary Sidebar

Yvette is CurlsCulinair

Foodblog zonder saaie recept beschrijvingen. Het is mijn ontdekkingsreis naar nieuwe of vergeten ingrediënten en diverse kooktechnieken. Hier deel ik de hoogte- en dieptepunten in mijn keuken.
Meer over mij..




Kijk ook eens naar deze CurlsCulinair recepten

Recept Biefstuk met naan

Recept Biefstuk met naan

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Garnalen met balsamicomayonaise en salsa

Recept Kip met gorgonzola en parmaham

Recept Kip met gorgonzola en parmaham

Bramencake

Bramencake

Recept Surinaams kippannetje

Recept Surinaams kippannetje

Geitenkaaslollies

Geitenkaaslollies

Forel met gekarameliseerde rode biet

Forel met gekarameliseerde rode biet

Wortel en appelsoep met geroosterde pompoenpitten

Soep van wortel en appel met geroosterde pompoenpitten

Recept Thaise salade met mango

Recept Thaise salade met mango

Recept Thaise vispakketjes uit de oven

Recept Thaise vispakketjes uit de oven




Wat eten we vandaag?

  • koolhydraatarme recepten
  • gezonde recepten
  • leuke recepten
  • makkelijke recepten
  • vegetarische recepten

Footer

Instagram

  • 21 years together! I love you!! ❤️❤️❤️❤️
  • Avondmaaltijd van gisteravond. Griekse pita met salade en geroosterde runderworstjes. En uiteraard met tzatziki. Can’t live without it! Link in bio. 
#foodie #delicious #foodblog #greecefood #worst #meat #foodpics #greeksalad #makkelijkemaaltijd
  • Epic hamburger day!!! Cheddar, gebakken ui, tomaat en een gebakken ei on top! Dit is echt the bomb! Link in bio. 
#delicious #hamburger #meat #epicburger #foodie #foodpics #foodblog #cheatday #americanfood #junkfood
  • Mmmmm! Een bagel met een hamburger, mozzarella, pesto en tomaat. Life ain’t get any better! Link in bio. 
#burger #foodie #foodpics #meat #bagel #italianfood #delicious #italiaansekeuken
  • Spies van ossenhaas! Bij @devierbroers ! Moet kunnen op maandag! #meat #ossenhaas #bbq #uiteten #rund # foodblog #foodpics
  • Deze koolhydraatarme hartige taart is perfect voor skinny dagen. Heel makkelijk en lekker vega. Link in bio. 
#vegetarianrecipes #koolhydraatarmerecepten #ei #makkelijkemaaltijd #foodblog #foodpics #foodie #vegetarisch #healthyfood
  • Met dit lenteweer wil ik heerlijk buiten eten. Deze carpaccio van tonijn is heel makkelijk klaar te maken en super lekker. Link in bio. 
#makkelijkemaaltijd #foodie #foodpics #foodblog #carpaccio #tuna #tonijncarpaccio #koolhydraatarmerecepten #koolhydraatarm

Offline ben ik Yvette Jaarsma en verslaafd aan lekker eten en drinken. Dagelijks sta ik in de keuken om recepten te testen en verslind food magazines en kookboeken op zoek naar inspiratie. Lees verder…

mytaste.nl

Ook interessant:

  • Paella recept
  • Cake recept
  • Pannenkoeken recept
  • Pompoensoep recept
  • Salade geitenkaas
  • Zandkoekjes

Ingrediënten

Appel Balsamicoazijn Basilicum Bloem Bosui Boter Champignons Chilipoeder Citroen Citroensap Ei Feta Garnaal Gember Griekse Yoghurt Groentebouillon Honing Kip Knoflook Komkommer Koriander Kristalsuiker Lente-ui Limoen Melk Mosterd Olijfolie Oregano Paprika Paprikapoeder Parmezaan Peterselie Rode Peper Rode Ui Rundergehakt Sjalot Sojasaus Tomaat Ui Vissaus Walnoot Witte Ui Witte Wijn Wortel Zonnebloemolie

Contact gegevens

Over mij

Adverteren

Contact

Site index

Copyright © 2022 · Foodie Pro Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.