Vergaarbak van recepten
Ik geef toe, zelfs Curls Culinair maakt en passant wel eens gebruik van Neerlands meest gelezen kooktijdschrift: de Allerhande. Het is tenslotte een prachtige vergaarbak voor recepten voor de newbie in de keuken, maar biedt ook recepten voor de meer ervaren kok. Maar bladerend door dit digitale kookboek, valt mij toch iets op. Als je de verhoudingen van de ingrediënten leest dan kan ik niets anders dan concluderen dat ze bij de Allerhande constant op dieet zijn. Zo zag ik een slank hoofdgerecht met biefstuk. Voor vier personen 200 gram biefstuk als main dish. Dat is dus 50 gram p.p. Ik herhaal, 50 gram. Dat stopt M in zijn holle kies om vervolgens in de snackbar een lekkere vette frikandel te verorberen. Ja, zo kan ik ook een slank gerecht maken. Voor dit recept dat ik geïnspireerd heb op de kalkoenscaloppini van de Appie, ben ik dus ook uitgegaan van een dubbele portie. Vier personen bij de Allerhande is twee personen in huize Curls Culinair. Ik maakte er een mooi torentje van kastanjechampignons bij en topte het af met snippers parmezaanse kaas. Mocht je geen grote eter zijn of maak je het als onderdeel van een meergangen diner, dan is het voor vier personen voldoende (But do correct me when I’am wrong).
- 500 gram kalkoenfilets
- 500 gram Kastanjechampignons
- Twee rode uien
- 4 el Mosterd
- 200 ml Sherry
- Parmezaanse kaas (de hoeveelheid laat ik aan jou over, zie kop)
- Wrijf de kalkoenfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak de kalkoenfilets in 4 min. bruin en gaar.
- Leg ze op een bord.
- Fruit de rode uien 2 min. in het bakvet. Roer de mosterd en sherry door het bakvet en schenk er 2 el water bij.
- Breng het geheel al roerend aan de kook en laat de saus 4 min. zachtjes sudderen.
- Breng de saus op smaak met zout en peper.
- Leg de kalkoenfilets in de saus en laat ze warm worden.
- Bak in een andere pan de in plakjes gesneden champignons in een el olie.
- Maak op een bord een mooi torentje van de champignons en leg daar de stukken kalkoen overheen.
- Leg de uien in het midden van je torentje.
- Strooi de parmezaanse kaas erover.
Geef een reactie