10 hoofdgerechten voor het Kerst diner!
Wat gaan jullie doen dit jaar tijdens de kerstdagen? Lekker lui op de bank naar een gouwe oude kerstfilm kijken? Of staan jullie de hele dag in de keuken om een heerlijk kerstdiner voor te bereiden? Of ga je fijn uit eten en laat je jezelf verwennen door de chef?
Stressvrije hoofdgerechten
Bij mij is het de traditie dat ik op kerstavond op stap ga met mijn eetclub. Lekker ergens een hapje eten en onszelf culinair verwennen. Op eerste kerstdag is meneer CurlsCulinair altijd de klos want dan moet hij verplicht de All you need is love kerstspecial kijken. Heerlijk samen op de bank met een lekker drankje erbij vieren we dan samen kerst. Tweede kerstdag zitten we traditiegetrouw aan tafel bij familie. Dus voor mij geen kerststress in de keuken.
Nu is dat met onderstaande hoofdgerechten ook helemaal niet nodig. Ik heb en selectie van lekkere en toch makkelijke recepten gemaakt die goed in de smaak zullen vallen.
Eet ze smakelijk! En laat je me weten wat je er van vond?
1. Ossenstaart
Een echte winterse lekkernij. Het kost even wat tijd om te stoven, maar dan heb je een heerlijke comfort maaltijd.
2. Biefstuk in peperroomsaus
Een heerlijk gerecht voor de wat minder warme dagen. De romige saus past heel goed bij een gebakken biefstuk of entrecote. Lekker met gebakken aardappels of friet en broccoli of een salade.
3. Stoofvlees met wortel en pastinaak
Een heerlijk geurende stoofpot met pastinaak en wortel. Eet er friet bij en een frisse groene salade
4.Kiprollade met bloedsinaasappel
Een gezonde salade met sinaasappel en geroosterde sjalotjes. De kiprollade is lekker gemarineerd en heerlijk mals. Lekker met gebakken aardappels of brood met zeezoutboter.
5.Kip in dragonsaus
Een echte Franse klassieker deze kip in dragonsaus. Ook de sperziebonen/asperge rolletjes omwikkeld met spek mogen in de Franse keuken niet ontbreken. Geef er knapperig brood bij met zeezoutboter en/of geroosterde aardappels.
6.Aubergine sandwich
Een makkelijke en gezonde maaltijd met aubergine in de hoofdrol. Pesto maken is erg gemakkelijk en deze variant met cashewnoten is weer eens wat anders. Lekker met een frisse salade met komkommer en knapperig brood of gebakken krieltjes.
7.Manchego kip met piperade
Een Spaans gerecht waarbij de gestoofde groenten uitstekend passen bij de kip in manchego kaas. De aioli maakt het zacht en romig en geeft dat extra Spaanse accent aan het gerecht.
8.Gravad lax
Deze koude gerechten zijn onderdeel van een smörgåsbord. De gravad lax, aardappelsalade en komkommersalade laten zich uitstekend met elkaar combineren in een koud buffet. Zure room, yoghurt en dille zijn de echte Zweedse smaakmakers en ook mag de citroen en mosterd niet ontbreken. Lekker met knapperig stokbrood en eventueel wat gezouten boter.
9.Groententaart
Een hoofdgerecht voor twee personen. Kan ook heel goed als bijgerecht voor vier personen bij vlees of vis.
10.Kaastaart met groenten
Een lekkere Italiaanse traktatie. Heerlijk als voorgerecht met een frisse salade. Of serveer als vegetarisch hoofdgerecht voor twee personen.
Geef een reactie