Streetfood deel 1
Wist je dat je een gladde ondergrond stroef krijgt door ‘m in te smeren met coca cola? En een roestig sleutelgat wordt weer soepel door er wat cola in te wrijven. Tis wat. En van dat spul beste lezers, drinken wij zo een litertje per week weg. Want lekker is het wel. Niks is zo goed voor de nadorst na een wilde stapavond als een groot glas koude cola. Maar omdat het nu eenmaal niet het gezondste drankje in town is, koop ik het niet meer zo vaak als vroeger. Ik smokkel vanavond lekker met deze kip in cola. Culinair geen hoogstandje, maar boy wat is dit lekker. Om je vingers bij af te likken.
- 1 kilo drumsticks
- 8 el ketchup
- 4 el ketjap
- 4 el mosterd
- 2 blikjes cola (geen cola light
- 2 tenen knoflook, gepeld en geplet
- 2 eetlepels basterdsuiker
- Zout
- Verwarm de oven op 175 graden
- Leg de drumsticks in een ovenschaal
- Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom
- Giet het mengsel over de kip
- Zet de schaal in de oven en laat 2.5 uur pruttelen
- De kip moet af en toe gedraaid worden
- Na 2.5 uur valt de kip van het bot en is ie sappig en mals
Geef een reactie