Bonbon, reep, plak, paashaas
Een choco addict zonder chocolade is als een realityshow zonder tranen. Zwaar bagger dus. Dit heerlijke zoete of soms juist bittere goedje doet je immers altijd verlangen naar meer. Ik kan mezelf altijd nog goed beheersen als ik een reep in de kast heb liggen. M daarentegen, en daar is ie echt niet de enige in, kan daar echt niet tegen. Die reep lonkt en roept en sta dan maar eens sterk in je schoenen. Dat lukt dus gewoon niet. Daarom is het voorbijlopen van het chocoschap in de supermarkt de enige oplossing voor een chocoholic. Koken met chocola is daarentegen een ander verhaal. Daar kun je gewoon cacaopoeder voor gebruiken. En ik neem aan dat zelfs de ergste fan niet een heel pak poeder in z’n upje wegwerkt. Dit hartige gerecht van kip met chocola en sinaasappel is om je vingers bij af te likken. En is tegelijkertijd ook fris door de sinaasappel. Dit ga je vaker maken. Maar niet te vaak anders kun je je alsnog aanmelden bij de CA*.
*Chocoholics Anonymous
- 4 kipkarbonades
- 2 sinaasappels
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el cacaopoeder
- 2 el honing
- 2 cm gember, geschild en geraspt
- Zout
- Peper
- Zet een pan met water op het vuur waar de kipkarbonades inpassen
- Breng aan de kook
- Leg de kip in de pan en kook 2 minuten
- Giet af en leg de kipkarbonades in een ovenschaal
- Rasp 1 sinaasappel en pers het sap uit in een kom
- Voeg aan het rasp en sap de gember en knoflook toe
- Roer de cacaopoeder los met de honing tot egaal mengsel
- Voeg ook toe in de kom
- Roer nu alles goed door
- Bestrooi de kip met peper en zout
- Verdeel het sinaasappel/cacaomengsel over de kip en wrijf goed in
- Snijd de andere sinaasappel voor de helft in plakken en leg tussen de kip
- Verwarm de oven op 180 graden
- Besprenkel de kip met wat olie
- Zet de ovenschaal 30 minuten in de oven totdat de kip goudbruin kleurt
- Lekker met aardappels/patat en een salade
Geef een reactie